Starptautiskās pieredzes izpēte viesnīcu biznesa pakalpojumu dažādošanas jomā viesnīcas "Avalon Hotel" darbības rezultātu uzlabošanai - Millere, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Starptautiskās pieredzes izpēte viesnīcu biznesa pakalpojumu dažādošanas jomā viesnīcas Avalon Hotel darbības rezultātu uzlabošanai”. 1. nodaļā tiek raksturota viesmīlības nozares būtība, tās attīstības vēsture pasaulē un Latvijā, veikts viesnīcas funkciju, klasifikāciju un kategoriju apraksts. 2. nodaļa veltīta starptautiskās pieredzes viesnīcu pakalpojumu dažādošanas jomā izpētei. Autors analizē pakalpojumu dažādošanas nozīmi konkurences cīņā, veic papildus pakalpojumu ieviešanas ārzemju viesnīcās izpēti. 3. nodaļā tiek pētīta starptautiskās pieredzes papildus pakalpojumu ieviešanas jomā izmantošanas iespējas Latvijas tirgū. 4. nodaļa ir veltīta viesnīcas aprakstam, piedāvājuma klāsta raksturojumam, finansiālai analīzei, tiek piedāvāti risinājumi papildus pakalpojumu ieviešanā. Atslēgvārdi: tūrisms, viesmīlība, viesnīcu bizness, pakalpojumi.

The theme of thesis is „Research of international experience in the field of hotel business services diversification for the hotel Avalon Hotel performance improvement”. 1 chapter describes the essence of hospitality industry and its development history, functions, classifications and categories of hotel’s company. 2 chapter is dedicated to the research of international experience in the field of hotels’ service diversification. Author researches and analyses an implantation of extra services in international hotels. In 3 chapter author researches opportunities to use an international experience of implantation of extra services in Latvian market. 4 chapter dedicated to the description of the hotel Avalon Hotel, analysis of the financial condition of hotel’s managing company, solutions of implantation of extra services. Key words: tourism, hospitality in hotels, services.
Research of International Experience in the Field of Hotel Business Services Diversification for the Hotel "Avalon Hotel" Performance Improvement
Keywords: Vadībzinātne