Sejas ādas kopšanas līdzekļi pusaudžu vecumā - Škute, Solvita (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā tiek apskatīti pusaudži, kuri lieto sejas ādas kopšanas līdzekļus, lai novērstu sejas ādas problēmas. Tiek izklāstīts par sejas ādas slimībām, kā pareizi rīkoties un, kas jāievēro šādiem pacientiem. Uzmanība likta uz pacientiem, kuriem jau ir sejas ādas problēmas ilgāku laiku. Bakalaura darba tēma – "Sejas ādas kopšanas līdzekļi pusaudžu vecumā". Tēmas aktualitāti nosaka sejas ādas kopšanas līdzekļu efektivitāte. Darba mērķis ir noskaidrot jauniešu sejas ādas kopšanas līdzekļu pielietojumu pie dažādām ādas problēmām. Pētniecības uzdevumi : 1. literatūras analīze par sejas ādas kopšanas līdzekļiem pusaudžu vecumā, 2. Pētījuma instruments – intervijas izstrādāšana, piekrišana vecākiem, atļauja X – iestādei par bērnu aptaujāšanu vecuma grupā no 14 – 17 gadiem. 3. Veikt pētījumu 4. Apstrādāt, analizēt iegūtos rezultātus 5. Izdarīt secinājumus Pētījuma izvirzītais jautājumi – 1. Kādus sejas ādas līdzekļus pusaudžu vecumā izmanto? 2. Kādos sejas ādas problēmu gadījumos lieto sejas kopšanas līdzekļus? Pētniecības instruments ir intervija. 10 respondenti atbildēs uz uzdotajiem jautājumiem. Darbā, lai rastu atbildes uz sastādītajiem uzdevumiem, ir jāizmanto dažādas metodes. Esmu pielietojusi kvalitatīvo metodi. Izvēlējos šo metodi, jo vairāk var aptaujāt respondentus un labāk apkopot rezultātus. Atslēgas vārdi– sejas āda, problēma, kopšana

The paper dealswithteenagerswhouseskincareproducts to preventskinproblems. A descriptionofskindiseasesispresentedandhow to interactthemandwhatneeds to beobservedforsuchpatients .Thefocusoftheresearchisonpatientswhohavehadskinproblemsfor a longtime . Thethemeofthebachelor’ s paper: - " Facialskincareproductsinadolescence ." Thetopicalityofthethemeisdeterminedbyefficiencyoffacialskincareproducts. Thegoalofthe paper isto specifytheuseoffacialskincareproductsforpatientswithvariousskinproblems. Theresearchtasks : 1. Analysisof reference materialinthefieldoffacialskincareproductsforadolescents. 2. Researchmethods – composinganinterview , a formforparents’ permission, permissionof X - authorityforsurveyingthechildrenintheagegroupof 14-17 . 3. Actualresearchwork. 4. Analysisoftheresults. 5. Drawingconclusions. Thefollowingquestionshavebeenasked – 1. Whatskinproductsareusedbyteenagers ? 2. Inwhatcasesoffacialskinproblemsfacialcareproductsareused ? Theresearchmethodisaninterview . Ten respondents willanswerthequestions. Thereareseveralmethodsthatcanbeused to findanswers to thesequestions . I haveappliedthequalitativemethod . I chosetheparticularmethodbecause it enablesbettercommunicationwithrespondents andbetteranalysisofresults . Keywords - facialskin,problem,care
Facial skin care products in adolescence
Keywords: Medicīna