5-6 gadus vecu bērnu roku sīkās motorikas attīstības veicināšana pirmsskolas pedagoģiskajā procesā rakstītprasmes attīstībai - Birze, Inese (Latvijas Universitāte, 2020)
Kvalifikācijas darba nosaukums: “5-6 gadu vecu bērnu roku sīkās motorikas attīstības veicināšana pirmsskolas pedagoģiskajā procesā rakstītprasmes attīstībai”. Kvalifikācijas darba autore: Inese Birze Kvalifikācijas darba vadītāja: Dr.paed. Sanita Baranova Darba saturs: 42 lappuses, 7 attēli, 4 tabulas, pielikums Pētījuma mērķis: izpētīt 5-6 gadus vecu bērnu sīkās motorikas attīstību rakstītprasmes veicināšanai pirmsskolas pedagoģiskajā procesā. Pētījumu jautājums: Kā attīstot 5-6 gadus vecu bērnu roku sīko motoriku, ir iespēja veicināt rakstītprasmes apguvi? Pētījuma teorētiskajā daļā autore analizēs 5-6 gadīgo bērnu attīstības īpatnības veseluma, sīkās motorikas attīstību 5-6 gadīgiem bērniem, bērnu rakstīšanas iemaņām, rakstītprasmes attīstību, kā arī sīkās motorikas vingrinājumi, kas veicina rakstīšanas iemaņas. Pētījuma empīriskajā daļā autore vēroja un analizē pirmsskolas 5-6 gadīgo bērnu sīkās motorikas vingrinājumus, kā arī anketēs vecākus pirmsskolas iestādē “X”. Pētījuma noslēgumā tiek veikti ieteikumi un secinājumi pirmsskolas pedagogiem un vecākiem. Atslēgas vārdi: sīkā motorika, 5-6 gadus bērni, veicināšana rakstītprasmē.

The theme of the qualification paper: Promoting fine motor skills development of 5-6 years old children developing writing skills during the pedagogical process. The author of the qualification paper: Inese Birze The scientific advisor of the qualification paper: Dr.paed. Sanita Baranova The paper contains: 42 pages, 7 images, 4 tables, an appendix. The aim of the research: to research the fine motor skills development of 5-6 years old children promoting writing skills during the peda will analyze thegogical process. The question of the research th: how is it possible to develop writing skills advancing fine motor skills of 5-6 years old children? In the theoretical part of the research the author will analyze the peculiarities of 5-6 years old children development on the whole, the fine motor skills development of 5-6 years old children, writing skills and their development, as well as fine motor exercises promoting writing skills. In the empirical part of the research the author observes and analyzes the exercises on fine motor skills of 5-6 years old children, as well as questioning the parents of the preschool “X “ In the research conclusion there are summarized the recommendations and findings for preschool pedagogues and parents. Keywords: fine motor,5-6 years old children, developing writing skills.
Promoting fine motor skills development of 5-6 year old children developing writing skills during the pedagogical process
Keywords: Pedagoģija; sīkā motorika; 5-6 gadus bērni; veicināšana rakstītprasmē; rokām