Informācijas sistēmas modernizācija loģistikas uzņēmumā - Tihomirova, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2013)
Informāciju sistēmu modernizēšana sniedz iespēju paātrināt datu apmaiņas procesu, kā arī samazināt izmaksas uzņēmumā. Tieši loģistikas uzņēmumā, kas nodarbojas ar ekspress sūtījumu pārvadāšanu laiks ir nozīmīgs, kā arī datu precizitāte. Diplomdarbā tiek piedāvāts manuālās pavadzīmes datu ievades automatizācijas projekts, kura pamatā ir optisko rakstzīmju programmatūras ieviešana uzņēmumā. Diplomdarbs „Informācijas sistēmu modernizēšana loģistikas uzņēmumā” sastāv no 4 galvenajām nodaļām, izmantotās literatūras saraksta un nobeiguma, 1 pielikuma. Tajā tiek analizētas uzņēmumā esošās informācijas sistēmas, izveidots projekts to modernizēšanai un veikts projekta ekonomiskais novērtējums.

Modernization of information systems enchances time spent on data flow process, also it can save costs in enterprise. Data flow speed and accuracy is significant in logistics, especially transportation of express shipments. Manual waybill data entry automatization project, which is based on optical character recognition system implementation in enterprise is described in this diploma. Diploma „Information system modernization in logistics company” consists of 4 main chapters, bibliography, conclusion and 1 appendix. Project involves analysis of existing information systems in enterprise, data flow modernization project and its’ economical evaluation.
Modernization of information system in a logistics company
Keywords: Vadībzinātne