Naudas sods krimināltiesībās - Siņutkina, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā autore apskata galvenos naudas soda jautājumus krimināltiesībās. Bakalaura darbā tiek analizēts naudas soda jēdziens, piemērošana, īpatnības un problēmas, kas saistītas ar naudas sodu un var rasties šī kriminālsoda veida piemērošanas gadījumā. Naudas sods ir aktuāls temats ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Darbā aplūkoti dažādu autoru viedokļi, kas specializējušies šajā jomā. Darba pirmajā nodaļā izklāstīta naudas soda attīstības vēsture Latvijā. Darba otrajā nodaļā tiek aplūkots naudas sods kā kriminālsoda veids, tā veidi, apmērs un samaksas termiņi un tiek apskatīta naudas soda piemērošana nepilngadīgām personām. Trešajā nodaļā tiek aplūkots naudas sods ārvalstu normatīvajos aktos krimināltiesību jomā.

In the Bachelor work the author looks at the main questions of monetary fine in the criminal law. The notion, application, features and problems related to monetary fine are analysed. The subject of monetary fine is relevant not only in Latvia, but also abroad. In this work, opinions of different authors who specialise in this field are represented. In the first part of this work the history of the development of monetary fine in Latvia is discussed. In the second part, the monetary fine as a criminal penalty, their types, size, repayment terms and the application of monetary funds to minors are discussed. In the third part, monetary fine in foreign criminal law is discussed.
Monetory fine in criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne; naudas sods; kriminālsods; krimināltiesības; prokurors; tiesa