Vingrinājumi matemātikā vidusskolai - Fiļimonova, Agnese (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā ir ietvertas astoņas nodaļas, kurās ir apkopoti matemātiskie vingrinājumi vispārējās vidējās izglītības matemātikas standarta un matemātikas 10. – 12. klasei paraugprogrammas īstenošanai, ieteikumi vingrinājumu risināšanai un pielikums ar galvenajām trigonometriskajām formulām. Vingrinājumi un uzdevumi ir atrasti matemātikas fakultātes bibliotēkas arhīvos. Darba autore ir vērsusi savu uzmanību uzdevumiem un vingrinājumiem, kuri attīsta skolēnos prasmi domāt, risināt problēmsituācijas, formulēt spriedumus un veikt pamatojumus. Diplomdarba atslēgas vārdi: algebriskie, trigonometriskie, vienādojumi, nevienādības, teksta uzdevumi.

Diploma paper contains eight chapters which are summarized in mathematical exercises and tasks for general secondary education Standard in mathematics and program’s example implementation in 10. – 12. class. This paper also contains recommendations for solving exercises and addendum with main trigonometric formulas. Exercises and tasks are found in the mathematics faculty library archives. The author has drawn his attention to the tasks and exercises which develop students’ skills in thinking, problem solving, judgment, and to formulate arguments. Diploma paper key words: algebra, trigonometry, equations, inequalities, text tasks.
Exercises for high school mathematics
Keywords: Pedagoģija