Stikla šķiedras fizikālķīmisko īpašību modificēšana - Civkore, Liene (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā ir veikts nātrija alumosilikātstikla šķiedras un tās auduma pārklāšana ar metāliem izmantojot vakuuma uzputināšanas metodi. To elektrisko īpašību pārbaude izmantojot iegūtos impedances mērījumus, diferenciāli termiskos datus. Pārbaudīta iegūtās metalizētās šķiedras ūdens adsorbcija. Iegūts jauns funkcionāls materiāls – metalizēta stikla šķiedras audums ar elektroķīmiskām īpašībām. Sintezēts V-TiO2, ko varēs izmantot fotokatalītisko īpašību iegūšanai.

Work has been carried sodium aluminosilicates fiber and fabric coating of metal using a vacuum sputtering method. Their electrical properties testing using the obtained impedance measurements, the differential thermal data. Tested acquired metallised fiber water absorption. Acquired a new functional material - metallized glass fiber cloth with the electrochemical properties.
Physico-chemical properties of glass fiber modification
Keywords: Ķīmija