Riteņbraucēju infrastruktūras formēšanās Rīgas pilsētvidē: veidi, kā tiek pieredzēta iela riteņbraucēju vidū - Šteinerte, Zane (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Riteņbraucēju infrastruktūras formēšanās Rīgas pilsētvidē: veidi, kā tiek pieredzēta iela riteņbraucēju vidū” ir uz kvalitatīvām pētījuma metodēm balstīts pētījums par Rīgas pilsētvidi kā sociālu telpu, kurā savas ikdienas pārvietošanās prakses realizē un pieredz velobraucēji, kuri telpas un mobilitātes pieredzi rod mijiedarbē ar infrastruktūru, laiku un kustību. Pētījuma problēma ir pieaugošā mobilitāte Rīgas urbānajā pilsētvidē, kas velobraucējiem infrastruktūras formēšanās procesā, paredz pielāgot savas prakses. Atslēgvārdi: mobilitāte, sociālā telpa, ikdienas prakses, velo braukšana pilsētvidē, līdzdalīgais novērojums

The Thesis of the Bachelor`s paper „Cycling infrastructure formation of Riga city urban environment: practices on streets among cyclists” is research, based on qualitative research methods about Riga city urban environment as a social space, where cyclists practice and experience space throughout mobility, intersection with infrastructure, time, and the movement of the points of intersection. The aim of the research is the increasing mobility of Riga urban environment in cycling infrastructure formation process, adapting their practices. Keywords: mobility, social place, everyday practices, urban cycling, participant observation
Cycling Infrastructure Formation of Riga City Urban Environment: Practices on the Street among Cyclists
Keywords: Antropoloģija