Android mobilo lietotņu testēšanas automatizācija - Lazučonoks, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2016)
Kopā ar mobilo lietotņu skaitu, pieaug arī testētāju darbs, tāpēc bieži vien testētāji izvēlās automatizēt daļu no testēšanas procesa, tāpēc, šī darba mērķis ir apskatīt Android mobilo lietotņu testu automatizācijas iespējas un alternatīvas, lai izvēlētos labāko Android lietotņu testu automatizācijas rīku. Teorētiskajā darba daļā ir aprakstīti mobilo lietotņu melnās kastes būtiskākie paveidi, to specifika. Apkopota informācija par testu automatizāciju un apskatīti lietotāja saskarnes testu automatizācijas rīku veidi un definēti to izvēles kritēriji. Praktiskajā daļa detalizēti tika apskatīti četri populārākie Android mobilo lietotņu testēšanas rīki, un veikta rīku analīze uz konkrēta piemēra, salīdzinātas testu automatizācijas iespējas, testu izpildes ātrums un izvēlēto rīku trūkumi. Gala rezultātā tika apkopota iegūta informācija par rīkiem un izvēlēts labākais.

Along with the count of mobile devices grows the work amount of software testers. Because of that software testers often choose to automate some parts of testing process. The goal of this paper is to analyze possibilities and alternatives within automated Android mobile application testing and choose the best test automation tool for Android applications. The theoretical part this work describes the most important types of black box mobile testing and their specifics. Author summarizes information about test automation, examines user interface test automation tool types and defines selection criteria for these tools. In practical part four most popular Android mobile testing tools have been reviewed and analyzed on a specific example. Test automation possibilities, test execution speed and flaws of the chosen tools are compared. Finally, all gathered information of this has been summarized and the best test automation tool has been chosen.
Android mobile application test automation
Keywords: Datorzinātne; testēšana; mobilās lietotnes; Android; automatizācija; automatizēta testēšana