Ekonomiskās attīstības ietekme uz finanšu tirgiem.Latvijas situācijas analīze - Kačanovska, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbs izstrādāts ar mērķi izvērtēt Latvijas finanšu tirgus situāciju, ar empīriskiem datiem pārbaudīt teorētisku atziņu izpildi, izstrādāt priekšlikumus finanšu tirgus turpmākai analīzei. Mērķa sasniegšanai, pamatojoties uz speciālo literatūru, analizētas finanšu tirgus rādītāju izmaiņas ekonomikas fundamentālo faktoru ietekmes rezultātā; novērtētas finanšu rādītāju prognozēšanas iespējas; izmantojot statistisko analīzi, novērtēta situācija Latvijas tirgū; izmantojot ekonometriskās metodes, novērtētas sakarības starp finanšu tirgus pamatrādītājiem. Darbā pielietotās statistiskās un ekonometriskās analīzes metodes (daudzfaktoru un vienfaktoru regresija, laika rindu ekonometrijas metodes). Analizējot Latvijas finanšu tirgus datus pierādīts, ka valūtas kurss un procentu likme mainās saskaņā ar teorētiskām atziņām, tomēr neizdevās atrast ciešas savstarpējas sakarības starp valūtas kursu, procentu likmi un akciju cenu indeksu. Darbu varētu pielietot turpmāks analīzes veikšanai un prognožu izstrādāšanai.

Work objective is to analyze Latvian financial market, to check theory verities with empirical data, to develop proposal to future financial market analysis. To achieve the goal special literature was used and financial market reaction to fundamentals’ changes was analyzed, financial market prediction possibilities was discussed, Latvian financial market was analyzed with statistical methods, financial market interconnections were evaluated with econometrical methods. In the work author uses statistical and econometric methods (single and multiple regression analysis, time serial econometrics). Latvian financial market data analysis approves theory about interest rate and exchange rate movements, but exchange rate, interest rate and asset price index analysis was not successful. Work can be used in future analysis and financial market predictions development.
The Influence of Economic Growth on Financial Determinants . Latvia Data Analysis
Keywords: Ekonomika