Publiskās pārvaldes transformācijas problēmas: Latvijas un Kazahstānas gadījums - Vonda, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba nosaukums ir „Publiskās pārvaldes transformācijas problēmas: Latvijas un Kazahstānas gadījums”. Darba mērķis ir izpētīt publiskās pārvaldes funkcionēšanas modeļus abos gadījumos un to transformācijas procesus identificējot problēmas, ar ko saskaras valstis publiskās pārvaldes transformācijas procesa laikā. Dotā darba uzdevumi: sniegt teorētisko bāzi publiskās pārvaldes funkcionēšanas modeļiem; pamatojumu transformācijas nozīmīgākiem faktoriem; iezīmēt transformācijas problēmas un atšķirības. Pētījuma izstrādes gaitā autore veic secīgu gadījumu salīdzināšanu, balstoties uz kvalitatīvo un kvantitatīvo datu analīzi. Rezultāti norāda uz efektīvas publiskās pārvaldes principu pārņemšanu Latvijā, savukārt Kazahstānas gadījumā dati norāda uz transformācijas procesa turpināšanos.

The master's thesis entitled „Challenges in Public Administration transformation: Latvian and Kazakhstan case”. Goal of the work is to explore the functioning of public administration models and the transformation process in both cases, by identifying the problems in public administration during the transformation process. The tasks: to provide a theoretical framework for the functioning of public administration models; reasons for the transformation; mark a problem of the transformation and differences. During the development of the research, the author performed consecutive cases comparisons based on qualitative and quantitative data analysis. The results indicated an effectiveness public administration principles realization in Latvia, while in Kazakhstan the data refers to a continuation of the transformation process.
Challenges in Public Administration transformation: Latvian and Kazakhstan case
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)