Interneta veikala izstrāde - Trubačs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarba “Interneta veikala izstrāde” mērķis ir izveidot interneta veikalu ar nosaukumu “Olby”, kas pārdos apdrukātas preces ar interneta starpniecību un strādās izmantojot Latvijā pieejamos tiešās piegādes (Drop Shipping) pakalpojumus. Interneta veikals pārdos dažādus tekstilmateriālus, mājas dekorus, piederumus, kas būs drukāti ar termodrukas tehnoloģiju. Diplomdarbu sastāda sešas nodaļas. Pirmajā nodaļā aprakstīts par E-komercijas modeli un platformas raksturojums. Otrajā nodaļā pētīta konkurentu analīze. Trešajā nodaļā veikta prasību noteikšana. Ceturtajā nodaļā pētītas un salīdzinātas e-komercijas platformas. Piektajā nodaļā aprakstīts veikala prototips. Sestajā nodaļā aprakstīts projekta ekonomiskas novērtējums. Darba noslēgumā tiek doti secinājumi par sasniegtajiem rezultātiem un priekšlikumi par vietnes uzlabošanu.

The purpose of the “Development of an Internet Shop” diploma is to create an Internet shop called “Olby” which will sell printed goods via the Internet and work using (Drop Shipping) services available in Latvia. The Internet store will sell a variety of textiles, home decor, accessories that will be printed with thermal-print technology. Diploma thesis consists of six chapters. The first chapter describes the e-commerce model and the characteristics of the platform. The second chapter examines the analysis of competitors. The third chapter sets out the requirements. The fourth chapter explores and compares e-commerce platforms. Chapter Five describes a store prototype. Chapter Six describes the economic assessment of the project. The work concludes with conclusions on the results achieved and proposals to improve the site.
Development of an online store
Keywords: Vadībzinātne; interneta veikals; tiešās piegāde (Drop Shipping); e-komercijas platforma; Internet Store; Direct Delivery (Drop Shipping)