Divfāzu plūsmas modelēšana periodiskās divdimensiju struktūrās - Bernots, Tomass (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā „Divfāzu plūsmas modelēšana periodiskās divdimensiju struktūrās“ tiek apskatīta divu fāzu plūsma periodīskā porainās vides divdimensijāu modelī. Tiek apskatīti divi dažādi nesaspiežami šķidrumi pie vairākām viskozitāšu attiecību vērtībām un to plūsmas, mainot tilpumu samēru starp tiem. Kā rezultātā tiek noteiktas fāzu relatīvo caurlaidību funkcijas, kas tiek izmantotas vidējotas plūsmas aprakstam porainas vides tuvinājumā Iegūtie rezultāti tiek salīdzinātas ar analītiski un eksperimentāli iegūtiem lielumiem.

The aim of this work „Simulations of two phase flow in periodic two dimensional structures“ is to find relation between values of relative permeability and volume fraction depending on different viscosity ratio for two phases. The results are compared with experimental data and analytical calculations.
Simulation of two phase flow in periodic two dimensional structures
Keywords: Fizika