Saistvielu ietekme uz nātrija jonu bateriju katodmateriāla Na2/3MnO2 elektrodu virsmu un elektroķīmiskajām īpašībām - Krūze, Beāte (Latvijas Universitāte, 2022)
Saistvielu ietekme uz nātrija jonu bateriju katodmateriāla Na2/3MnO2 elektrodu virsmu un elektroķīmiskajām īpašībām Krūze B., darba vadītājs Dr.phys. Kučinskis G. Maģistra darbs. 50 lappuses, 30 attēli, 1 tabula, 26 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darba ietvaros sintezēts Na2/3MnO2, no kura pagatavoti 3 veidu elektrodi, izmantojot dažādas saistvielas – polivinilidēnfluorīdu, nātrija alginātu un tetrabutilamonija alginātu. Elektrodiem tika analizētas elektroķīmiskās īpašības. Augstākā lādiņietilpība (164 mAh/g) un labākā ātrumspēja sasniegta ar tetrabutilamonija alginātu pagatavotiem elektrodiem, taču ciklējamība – ar nātrija alginātu. Pagatavotajiem elektrodiem tika veikta arī virsmas analīze.

The effect of binder on electrochemical properties of cathode material Na2/3MnO2 Kruze B., supervisor Dr.phys. Kucinskis G. Master’s thesis. 50 pages, 30 figures, 1 table, 26 references, 2 appendices. In Latvian. Na2/3MnO2 was synthesized and used to make 3 types of electrodes with different binders – polyvinylidene fluoride, sodium alginate and tetrabutylammonium alginate. Their electrochemical properties were analysed and compared. Electrodes prepared with tetrabutylammonium alginate display the highest gravimetric capacity (164 mAh/g) and the best rate capability, but electrodes prepared with sodium alginate – the best cyclability. The surfaces of prepared electrodes were also analysed.
The effect of binder on electrode surface and electrochemical properties of cathode material Na2/3MnO2 for sodium-ion batteries
Keywords: Ķīmija; NĀTRIJA JONU BATERIJAS; Na2/3MnO2; POLIVINILIDĒNFLUORĪDS; NĀTRIJA ALGINĀTS; TETRABUTILAMONIJA ALGINĀTS