Leldes Stumbres dramaturģija: modernisma un postmodernisma paradigma - Veidemane, Ieva (Latvijas Universitāte, 2007)
Leldes Stumbres dramaturģijā nav spilgta un izteikta konkrētu virzienu atspoguļošanās, bet saskatāmas modernisma un postmodernisma iezīmes un to simbioze ar klasiskajiem virzieniem. No modernisma virzieniem dramaturģes lugās saskatāmas gan simbolisma, gan sirreālisma, gan absurda drāmas un eksistenciālisma iezīmes. Reminiscences, ironija un spēles lietojums ir tās postmodernisma pazīmes, ko autore izmanto. Nereti vienā lugā ir saskatāmas gan modernisma mākslinieciskās sistēmas, gan postmodernisma pazīmju summa.

There is no striking and specific literary movement in Lelde Stumbre’s drama, but easily noticeable modernism and postmodernism guide marks and symbiosis with classical movements. From modernism artistic system Stumbre uses symbolism, surrealism, existentialism and absurd drama features. Reminiscences, irony and play are those signs that mark postmodernism usage in Stumbre’s drama. Sometimes in one play there is shown a sum of modernism artistic system’s literary movements and postmodernism signs.
Lelde’s Stumbre’s Drama: Modernism and Postmodernism Paradigm
Keywords: Filoloģija