Metodoloģijas izvēle informācijas sistēmu projektiem - Alberings, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2009)
Arvien biežāk kā pamatprasība no programmatūras izstrādātājiem tiek izvirzīta izstrādāt kvalitatīvu informācijas sistēmu atbilstoši pasūtītāja izvirzītajām prasībām iespējami īsākā laika posmā, iekļaujoties noteiktā finansējuma apmērā. Tādēļ informācijas sistēmu izstrādātājiem nepieciešams nepārtraukti domāt par informācijas sistēmu izstrādē lietotajiem standartiem, metodoloģijām, kā arī tehnoloģiskajiem un pārvaldības risinājumiem ne tikai pašā uzņēmumā, bet gan arī konkrētā projekta ietvaros. Maģistra darba mērķis ir programmatūras izstrādes metodoloģijas izvēle un pielāgošana projekta vajadzībām. Maģistra darba rezultāti: •Veikta programmatūras pārvaldības risinājuma un metodoloģijas izvēle konkrētam programmatūras izstrādes projektam; •Veikta attiecīgās metodoloģijas pielāgošana un ieviešana programmatūras izstrādes procesā.

Increasingly the basic requirements of the software developers are made to develop high-quality information system according to customer's requirements in the shortest possible period of time within a fixed budget. Therefore information system developers need constantly think about the standards, methodologies as well as technological and management solutions used in the development of information systems not only for a company, but also for the specified project. A master's degree work purpose is to make software making project further development methodology choice and adaptation. Master's degree work results: •Determined application lifecycle management solution and methodology for software making project further development sequencing; •Adaptation of the selected methodology in this software development process.
Methodology choose for information system projects
Keywords: Vadībzinātne