Zināšanu vadīšanas metožu pilnveidošana organizācijās - Lando, Irina (Latvijas Universitāte, 2013)
Promocijas darbs ir izstrādāts Latvijas Universitātes Ekonomikas un Vadības fakultātē, Publiskās pārvaldes katedrā un Vadībzinību katedrā laikā no 1999. līdz 2012 gadam. Promocijas darba pirmajā daļā sniegts vērtējums par vadības lomas maiņu uz zināšanām balstītās ekonomikas veidošanas procesā, galvenokārt analizējot personālvadīšanas stratēģijas maiņu un vadītāju un darbinieku lomu izmaiņas tajā. Otrajā daļā ir sniegts zināšanas vadīšanas sistēmas organizāciju izvērtējums un tās efektivitātes paaugstināšanas iespēju vērtējums. Rezultātā ir izstrādāta inovatīvo zināšanu apgūšanas metožu sistēma. Trešajā daļā ir sniegts vērtējums par autores izstrādātās inovatīvo mācību metožu sistēmas izmantošanas iespējām dažādās organizācijās un ES projektu ietvaros, galvenokārt akcentējot situāciju Latvijā. Ceturtajā daļā ir sniegts vērtējums par zināšanu vadīšanas sistēmas organizāciju pilnveidi, izmantojot autores piedāvātās inovatīvās mācību metodes zināšanu saņemšanas, apstrādes, izmantošanas un nodošanas procesu intensifikācijai organizācijās.

The Promotion Thesis of Irina Lando under the title Improvement of Knowledge Management System in Organisations was being developed at the Faculty of Economics and Management of the University of Latvia, at the Public Administration Department and the Management Department in the time period from 1999 until 2012. Part 1 of the Promotion Thesis provides the assessment of the change of a managerial role in the process of formation of a knowledge-based economy mainly analysing the change of the human resources management strategy and change of the role of managers and employees in it. Part 2 reveals the organisations’ assessment of the knowledge management system as well as provides the assessment of possibilities of improving its efficiency. As a result, a system of innovative methods of knowledge acquisition was developed. Part 3 presents the assessment of possibilities of use of the system of innovative methods of teaching developed by the author in different organisations and within the framework of the EU projects mainly emphasising the situation in Latvia. Part 4 provides the assessment of improvement of the knowledge management system in organisations using the innovative methods of teaching proposed by the author for identification of the processes of knowledge acquisition, processing, use and transfer in organisations.
Improvement of Knowledge Management Methods in Organisations
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vadībzinātne; Uzņēmējdarbības vadība; Zināšanu vadīšanas sistēma; personāla attīstība; inovatīvās mācību metodes; Business management; knowledge management system; personnel development; innovative methods of teaching