Advokāta imunitāte kriminālprocesā - Geslere, Kerolaine (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā “Advokāta imunitāte kriminālprocesā” tiek pētīta advokāta un imunitātes jēdzienu vēsturiskā attīstība, jēdzienu izpratne, advokāta darbības pamatprincipi, kas cieši saistīti ar advokāta imunitāti, imunitātes saturs un nozīme kriminālprocesā, kā arī imunitātes nodrošināšana praksē. Bakalaura darba mērķis ir izprast advokāta imunitātes nepieciešamību kriminālprocesā, noskaidrot vai ir iespējamas atkāpes no kriminālprocesā noteiktās imunitātes, pētīt Latvijas praksi un esošās problēmas, kas saistītas ar imunitātes ievērošanu un nodrošināšanu kriminālprocesā. Kā arī sniegt priekšlikumus, kā novērst likuma nepilnības. Lai sasniegtu norādīto mērķi, autore pēta nacionālo normatīvo aktu regulējumu, Latvijas juridisko literatūru, kā arī starptautiskos normatīvos aktus. Pēta zvērināta advokāta sniegto viedokli par advokāta imunitātes ievērošanu praksē.

The Bachelor thesis “Advocate’s immunity in criminal proceedings” studies the historical development of the concepts “advocate” and “immunity”, the essence of these concepts, the key principles of advocacy, which are deeply associated with advocate’s immunity, the substance of immunity and it’s relevance in criminal proceedings, as well as in practice. The aim of the bachelor thesis is to understand the necessity of advocate’s immunity in criminal proceedings, to find out whether there are possible derogations from the set immunity in criminal proceedings, to explore practice and existing problems in Latvia, which are linked with abidance and provision of immunity in criminal proceedings. It is also an aim to make propositions as to how to remove the shortcomings in the law. In order to achieve the goal, the author of this work will be looking at the regulation of national normative acts, Latvia’s legal literature and as well as international normative acts. The author will be looking upon the view of Attorney’s at Law about the advocate’s immunity in practice.
Advocate's immunity in criminal proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; advokāts; imunitāte; kriminālprocess; pamatprincipi; konfidencialitāte