Andreja Rubanova „Dievu dievi” kā mūsdienu neomitoloģiskais romāns. - Tjutjunņikova, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs «Andreja Rubanova ''Dievu dievi'' kā mūsdienu neomitoloģiskais romāns» izstrādāts ar mērķi apskatīt, kā izvēlētajā literārajā darbā realizējas neomitoloģiskā romāna principi. Pētījuma rezultātā identificēts bāzes mīts kā autora polemikas objekts, izskatīta bāzes mīta transformācija kā autora pozīcijas paušanas veids, identificēts un aprakstīts autora mīts. Darbā izmantota mitoloģiskā metode, saskaņā ar kuru tiek salīdzināti paša autora radīts mīts un Bībeles mīts, kas ir romāna sižeta pamatā. Autora mīta dziļākai izpētei izmantota arī gendera metode.

The bachelor paper «"Gods of Gods" by Andrey Rubanov as a Modern Neo-Mythological Novel» was developed in order to examine how the principles of neo-mythological novel are enacted in the selected work. As a result, a mythological pre-text was identified as an object of author’s controversial debate. Moreover, the author’s transformation of a mythological pre-text as a way of transmission the author’s position was examined. In addition, the author's myth was identified and described. The mythological method was used in the paper, according to which the author’s own myth has been compared to the biblical myth in the plot. Furthermore, for a more in-depth study of the author’s myth, the gender method was used.
"Gods of Gods" by Andrey Rubanov as a Modern Neo-Mythological Novel.
Keywords: Valodniecība; Андрей Рубанов; неомифологизм; мифотворчество; неомифологический роман; миф-претекст