AS Grindeks finanšu stāvokļa analīze un uzlabošanas iespējas kā starptautiskās stratēģijas daļa - Grics, Deniss (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs „AS Grindeks finanšu stāvokļa analīze un uzlabošanas iespējas kā starptautiskās stratēģijas daļa”. Darba teorētiskajā daļā ir aplūkots finanšu vadības un analīzes jautājums starptautiskās stratēģijas ietvaros, tai skaitā finanšu vadības jēdziens un uzdevumi, finanšu stratēģija, finanšu analīzes nozīme un metodes. Bakalaura darba pētījuma daļā tiek veikta pētāmā uzņēmuma ārējās un iekšējās vides analīze, ieskaitot darbības vispārējo raksturojumu, farmaceitiskās nozares analīzi, un starptautiskās stratēģijas apraksts. Trešā nodaļa ir veltīta AS Grindeks finanšu stāvokļa analīzei un uzlabošanas iespējām. Rezultātā ir izstrādāti priekšlikumi AS Grindeks finanšu stāvokļa un darbības vispārējai pilnveidošanai. Pētījuma periods ir no 2010.g. līdz 2014. g. Bakalaura darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, literatūras un avotu saraksta, kā arī satur 26 attēlus,14 tabulas, 46 informācijas un literatūras avotus.

Bachelor’s Thesis „Evaluation of Grindeks JSC Financial Position and Scope for Improvement as a Part of International Strategy”. Theoretical part of the Thesis reviews the question of financial management and analysis as a part of international strategy, including the definition and objective of financial management, financial strategy, the role and methods of financial analysis. The research part of the Thesis contains the analysis of company’s external and internal environment, overall characteristic of the operation, the analysis of pharmaceutical market, and description of international strategy. The third chapter of the Thesis is dedicated to JSC Grindeks financial analysis and improvement opportunities. As a result proposals for Grindeks JSC financial state and operations improvement were drawn. Research period: 2010-2014 Bachelor’s thesis consists of introduction, 3 chapters, conclusions and recommendations, bibliography, it also contains 26 figures, 14 tables 46 sources of bibliography.
Evaluation of Grindeks JSC Financial Position and Scope for Improvement as a Part of International Strategy
Keywords: Ekonomika; starptautiskā stratēģija; attīstība; finanšu analīze; finanšu stratēģija; farmācijas nozare