Tulkošanas aģentūras vietne "Lingverto" - Smila, Andris Artūrs (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darbā ir izstrādāta tīmekļa vietne tulkošanas aģentūrai Lingverto, kas paredzēta darbu nodošanas procesa starp klientu, darbinieku un darba vadītāju paātrināšanai. Tīmekļa vietne sastāv no satura rediģēšanas sistēmas un darbu plūsmas moduļa starp dažādām lietotāju grupām. Satura rediģēšanas sistēma ir jau gatavs risinājums un tā ir paredzēta kā bāze uz kuras būvēt sistēmu, kā arī, lai varētu rediģēt nereģistrētiem lietotājiem pieejamās vietnes saturu. Darbu plūsmas modulis ir dažādu lietotāju grupu funkciju kopums, kas nodrošinās to, ka starp klientiem, darbiniekiem un projektu vadītājiem notiks viegla un ātra tulkojamo, rediģējamo dokumentu aprite. Izstrādātās tīmekļa vietnes mērķis ir atvieglot darba un komunikācijas ikdienu starp tulkošanas aģentūras ikdienā iesaistītajām cilvēku grupām. Parasti tulkošanas aģentūrām komunikācijas starp iesaistītajām pusēm notika caur epasta sarakstēm vai kādām dokumentu dalīšanās sistēmām. Pateicoties tulkošanas aģentūras vietnei, dalīšanās ar dokumentiem un komunikācija varēs risināties vienuviet.

The qualification work consists of an website made for Translation agency Lingverto to speed up the document sharing process between the client, translator and project manager. The work consists of a content management system and the work flow module between various user groups. The content management system is a ready made solution and it is meant as a base for building a system and a tool to manage the site content for unregistered users. The work flow module is a composition of various user group functions that ensures an easy communication and sharing of documents that need translation or editing between the various user groups. The goal of the webpage is to allow easier work flow and communication in day to day workflow between the involved user groups. Usually the communciation for translation agencies is through email conversations or some document sharing tools. Thanks to this translation agency website it will be possible to communicate, requests translation/editing and pass documents between user groups in one place.
Translation agency website "Lingverto"
Keywords: Datorzinātne; Tulkošanas aģentūra; komunikācija; dokumentu plūsma; darba vadīšana; darba pārraudzība