Valstu identitāte un ārpolitika: attīstības sadarbības piemērs Baltijas jūras reģiona valstīs - Čuplaka, Evija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba nosaukums ir “Valstu identitāte un ārpolitika: attīstības sadarbības piemērs Baltijas jūras reģiona valstīs”. Izpētes jautājums ir: Vai Baltijas jūras reģiona valstīs pastāv saikne starp nacionālo identitāti un attīstības sadarbības politiku? Darba mērķis ir noskaidrot, vai pastāv saikne starp Baltijas jūras reģiona valstu nacionālajām identitātēm un attīstības sadarbības politikām. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, darbā tiks izmantota diskursa analīze un sekundāro datu analīzes metode. Pētījums būs salīdzinošs. Darba beigās autore nonāca pie secinājuma, ka Baltijas jūras reģiona valstīs pastāv saikne starp nacionālo identitāti un attīstības sadarbības politiku.

Theme of the bachelor thesis is “Countries` Identities and Foreign Policy: Development Cooperation Example in the Baltic Sea Region”. Research question- is there connection between national identity and development cooperation policy in the Baltic Sea Region countries? The aim of this research is to understand is there a connection between national identity and development cooperation policy in the Baltic Sea Region countries? In order to get an answer to the research question, author used discourse analysis and secondary data analysis. This research was with a comparative approach. The author comes to the conclusion that there is a connection between national identity and development cooperation policy in the Baltic Sea Region.
Countries' Identities and Foreign Policy: Development Cooperation Example in the Baltic Sea Region Countries
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); identitāte; ārpolitika; attīstības sadarbība