Saulkrastu novada tūrisma nozares novērtējums - Siliņēviča, Linda (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Saulkrastu novada tūrisma nozares novērtējums”. Bakalaura darbs sastāv no 4 daļām. Pirmajā daļā ir apskatīts tūrisma teorētiskais aspekts, vispārējā situācija tūrisma nozarē un tās raksturojošie rādītāji, kā arī vispārēji apskatītas Latvijas tūrisma nozares attīstības pamatnostādnes. Otrajā nodaļā autore apskatījusi tūrisma nozīmi Saulkrastu novada attīstībā, kas ietver pilsētas vēsturisko attīstību kā kūrortam un esošo situāciju. Trešajā nodaļā apskatīta Saulkrastu novada tūrisma vide, kas ietver ēdināšanas uzņēmumus, apskates un tūrisma objektus u.c. faktorus, kas ietekmē tūrisma attīstību novadā. Noslēdzošajā, ceturtajā nodaļā, autore praktiski, izmantojot SVID analīzi, ekspertu aptauju un Saulkrastu novada viesu aptauju, analizējusi Saulkrastu novada tūrisma vidi, objektus un tūrisma attīstību ietekmējošos faktorus no novada viesu un ekspertu skatu punkta. Bakalaura darbā tika izmantota specializēta literatūra, ceļveži, teritoriālie plānojumi, attīstības plāni, publiskie pārskati, raksti internetā, dažādos žurnālos u.c. izdevumos, interneta mājas lapas, kā arī TIC un pašvaldības iestāžu nepublicētie materiāli. Bakalaura darbs satur 82 lpp., 7 tabulas, 19 attēlus un 2 pielikumus. Atslēgvārdi: Saulkrastu novads, SVID analīze, novērtējums, tūrisma nozare.

Title of the Bachelor`s thesis is “Assessment of tourism industry in Saulkrasti region.” Thesis consists of 4 parts. First part discusses theoretical aspects of tourism, the overall situation and characteristic indicators of tourism sector, as well as gives general overview of Latvian tourism development guidelines. In second chapter author examines the role of tourismin development of Saulkrasti region, which includes historical development of the city as a resort and the current situation. Third chapter deals with tourism environment of Saulkrasti region that includes public catering, sightseeing and tourism objects, and other factors that influence development of tourism in the region. In the final, fourth chapter, authoruses SWOT analysis and practically examines tourism environment in Saulkrasti region, objects and factors that influence development of tourism from the point of view of experts and guests of the region. During development of the Bachelor's work author used specialized literature, guides, territorial planning, plans of development, public statements, articles on the Internet, in various magazines and other publications, Internet web sites, as well as unpublished materials from the Tourist Information Centre and local authorities. Thesis contains 82 pages, 7 tables, 19 pictures and 2 appendixes.
Assessment of tourism industry in Saulkrasti region
Keywords: Vadībzinātne