Projekts: SIA "ITinity" dibināšana - Ozoliņa, Inga (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba tēma ir jauna uzņēmuma SIA ITinity dibināšanas projekta izstrāde.Projekts izstrādāts ievērojot piesardzības principu.Projekta ideja ir jauna uzņēmuma SIA ITinity dibināšana, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozarē,kas palīdzēs klientiem definēt, dizainēt un izstrādāt peļņu nesošus digitālos risinājumus, gan ārvalstīs, gan Latvijā, īpaši specializējoties WordPress tipa satura pārvaldības sistēmu izstrādē. Projekta mērķis ir izveidot programmēšanas uzņēmumu SIA ITinity, kas sniegs kvalitatīvus un pieprasītus tehnoloģiskos risinājumus, un varēs iekarot ievērojamu pozīciju Latvijas IKT nozarē. Dibināmā uzņēmuma pamatpakalpojumi:1.WordPress tēmu izstrāde ar specializāciju sportā (iekļaujot klientu atbalstu); 2. WordPress spraudņu izstrāde (dažādu maksājumu sistēmu integrēšana mājaslapā un dažādu sporta sacensību dalībnieku reģistrācijas automatizācija);3. Individuālu digitālo un mārketinga risinājumu izstrāde. Uzņēmums piedāvās starptautiskā tirgū WordPress tēmu izstrādi un WordPress spraudņu izstrādi pasākumu un sacensību organizatoriem, gan privātpersonām, gan nelieliem un vidējiem uzņēmumiem, kuri vēlas izveidot sportiska un respektabla izskata mājaslapu, kas savienota ar pārdomātu un lietotājam draudzīgu vidi, kā arī pielāgojamu WordPress lapas izveidi un iekļautiem automatizācijas risinājumiem, kas atvieglotu sacensību un pasākumu dalībnieku datu apstrādi, kam savas darbības nodrošināšanai nav nepieciešamība pēc augstākās sarežģītības pakāpes un tehnisko parametru risinājumiem. Latvijas tirgū uzņēmums piedāvās organizācijām, kurām ir nepieciešamība izstrādāt mājaslapas, kuras apvienotas ar citiem digitālajiem un mārketinga risinājumiem, piemēram, produkta satura rakstīšanas, SEO, video un fotogrāfiju radīšana, sociālo tīklu administrēšana, ierakstu veidošana, e-pastu mārketinga un citu rīku kampaņu plānošana, izpēte, vadīšana un analīze. SIA ITinity strādās, kā pilnvērtīga digitālā aģentūra, kas vairāk specializēsies tieši ar darbiem web vidē, bet mazāk ar risinājumiem mārketinga aktivitātēm klātienē. Projekts ir aktuāls, jo mēs dzīvojam laikmetā, kurā tehnoloģiju attīstība kardināli maina mūsu dzīvi, informācijas apjoms dubultojas katru gadu un globalizācija skar ikvienu uzņēmumu. Autores dibināmā uzņēmuma izvēlētā juridiskā forma ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) un izvēlētais nosaukums ir SIA ITinity, kas nosacīti veidojas no diviem vārdiem:„IT” - simbolizē un vienlaikus sniedz norādes uz jomu un darbības veidu, kurā uzņēmums darbojas; „infinity” - simbolizē bezgalību, nerimstošu attīstību nākotnei IT jomā. Dibināmā uzņēmuma atrašanās vieta būs kopstrādes birojā Liepājā, Vecā Ostmalas 24, Liepāja, LV-3401.Dibināmā uzņēmuma SIA ITinity dibināšanas pamatkapitāls sastādīs 10 000 EUR. Uzņēmuma dibinātāji, kas ir arī īpašnieki, būs 3 fiziskas personas.Dibināmā uzņēmuma SIA ITinity finanšu plāna aprēķini tiek veidoti trim gadiem. Uzņēmuma darbības ieņēmumi kopā plānoti 201 473 EUR apmērā.

The title of the Master's thesis: The Development of Project on Establishment of a New Company “ITinity” Ltd. The project has been developed observing the precautionary principle. The idea of the project is to establish a new company “ITinity” Ltd., in the field of information and communication technology which will help customers to define, design and develop profitable digital solutions, both abroad and in Latvia, especially specializing in WordPress type content management systems development. The aim of the project is to establish a programming company “ITinity” Ltd., which will provide high-quality and demanded technological solutions and will be able to gain a significant position in the Latvian ICT sector. Basic services of the company to be established:1.Development of WordPress themes with a specialization in sports (including customer support);2.Development of WordPress plugins (integration of various payment systems in the website and automation of participants registration of various sports competitions);3.Development of individual digital and marketing solutions. The company will offer the development of WordPress themes and WordPress plugins in the international market for event and competition organizers, both individuals and small and medium-sized businesses who want to create a sporty and respectable looking website, that is connected to a smart and user-friendly environment, as well as a customizable WordPress page development and included automation solutions, that would facilitate the processing of data of competition and event participants and do not need the highest level of complexity and solutions of technical parameters to ensure their operation. In the Latvian market the company will offer organizations that need to develop websites combined with other digital and marketing solutions, such as product content writing, SEO, video and photo creation, social network administration, record creation, e-mail marketing and other tools for campaign planning, research, management and analysis. “ITinity” Ltd. will work as a full-fledged digital agency, which will specialize more with work in the web environment, but less with solutions for on-site marketing activities. The project is relevant because we live in an age where technological developments are radically changing our lives, the amount of information is doubling every year and globalization is affecting every business. The founding capital of the company to be established “ITinity” Ltd. will amount 10 000 EUR. The founders of the company, who are also owners, will be 3 natural persons.The calculations of the financial plan of the company to be established “ITinity” Ltd. are made for three years.The company's operating revenue is planned in the total amount of EUR 201 473 without VAT.
Project: Establishment of a company “ITinity” Ltd
Keywords: Finanses un kredīts; dibināmais uzņēmums; WordPress tipa satura pārvaldības sistēma; satura vadības sistēma; programmēšanas pakalpojumi; informācijas un komunikācijas nozare