Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūru prakse plānotas krīzes komunikācijas vadīšanā - Štokmane, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba nosaukums ir „Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūru prakse plānotas krīzes komunikācijas vadīšanā”. Pētījuma problēma - vai krīzes situācijām iespējams sagatavoties un kā iepriekš plānota un sagatavota komunikācija spēj palīdzēt efektīvāk vadīt krīzes situācijas? Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kāda ir Latvijas sab iedrisko attiecību aģentūru prakse un pieredze krīzes komunikācijas plānošanā un vadīšanā. Darba teorētiskā bāze, galvenokārt, balstīta uz situatīvo krīzes komunikācijas teoriju, bet empīriskā pētījuma veikšanai izmantotās metodes - daļēji strukturētā intervija un kvalitatīvā satura analīze. Pētījuma ietvaros tika veiktas kvalitatīvās intervijas ar visu 11 Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūru asociācijā ietilpstošo aģentūru vadītājiem, kā rezltātā atklājās, ka Latvijā krīzes komunikācijas plānošana nav starp aģentūru pieprasītākajiem pakalpojumiem un izmaiņas šajā situācijā nav ieviesis arī nesenais Zolitūdes traģēdijas un tai sekojošais Maxima krīzes komunikācijas gadījums. Atslēgvārdi – krīzes komunikācija, krīzes plānošana, reputācija, Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūras.

The title of Bachelor’s thesis is “Practice of public relation consultancies of Latvia in management of planned crisis communication”. Research focuses on the following problem: is it possible to prepare for crisis situations and how previously planned and prepared communication helps to manage crisis situations more efficiently? The objective of Bachelor’s thesis is to research the practice of Latvian public relations consultancies and experience in planning and managing crisis communication. Theoretical part of thesis is mainly based on situational crisis communication theory, but for the empirical research the following methods were applied – partially structured interview and qualitative content analysis. Within the framework of research the heads of 11 public relations consultancies included in Latvian Public Relations Consultancies Association were interviewed (qualitative interviews). Consequently it turned out that crisis communication planning is not one of the most demanded services and even the recent tragic event in Zolitūde followed by case of Maxima crisis communication have not changed the picture. Keywords – crisis communication, crisis planning, reputation, public relations consultancies of Latvia.
Planned crisis communication management practice of Latvian public relations agencies
Keywords: Komunikācijas zinātne