Pašvaldību komunikācija ar iedzīvotājiem COVID-19 krīzes situācijā - Balodis, Toms (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba pašvaldību komunikācija ar iedzīvotājiem covid-19 krīzes situācijā mērķis ir izpētīt komunikācijas nozīmi COVID-19 pandēmijas laikā, noskaidrot pašvaldību un iedzīvotāju lomu krīzes situācijās, analizēt un izvērtēt pašvaldību komunikācijas efektivitāti ar Latvijas iedzīvotājiem COVID-19 krīzes situācijā, izstrādāt priekšlikumus šīs komunikācijas uzlabošanai. Bakalaura darba teorētisko daļu veido nodaļas par krīzes komunikāciju, tās veidiem, līdzekļiem un funkcijām, nodaļas par pašvaldību un iedzīvotāju lomu krīzes situācijās, kā arī nodaļa par komunikāciju krīzes situācijās, proti, par krīzes komunikācijas metodēm, principiem, nozīmi. Darbā kā pētniecības metodes ir izmantota kvalitatīva kontentanalīze, anketēšana un daļēji strukturēta intervija. Pētījuma rezultāti liecina, ka Daugavpils un Ventspils pašvaldības aktīvi sazinājās ar iedzīvotājiem Covid-19 pandēmijas laikā, izmantojot daudzveidīgus komunikācijas kanālus. Tika aktīvi izmantotas mājaslapas un sociālie tīkli, lai sniegtu aktuālu informāciju par krīzes pasākumiem. Tika atklāta apzināta pieeja gan digitālajiem, gan tradicionālajiem komunikācijas veidiem. Aptaujas rezultāti liecina, ka iedzīvotāji plaši izmantoja dažādus komunikācijas līdzekļus, lai saņemtu informāciju par pandēmiju.

The aim of the bachelor's thesis communication of local governments with residents in the COVID-19 crisis situation is to investigate the importance of communication during the COVID-19 pandemic, clarify the role of municipalities and residents in crisis situations, analyze and evaluate the effectiveness of the municipalities' communication with the residents of the Republic of Latvia in a COVID-19 crisis situation , develop proposals for improving this communication. The theoretical part of the bachelor's thesis consists of chapters on crisis communication, its types, means and functions, chapters on the role of municipalities and citizens in crisis situations, as well as a chapter on communication in crisis situations, namely on the methods, principles, and importance of crisis communication. Qualitative content analysis, questionnaires and semi-structured interviews are used as research methods. The results of the study show that Daugavpils and Ventspils municipalities actively communicated with residents during the Covid-19 pandemic, using diverse communication channels. Websites and social networks were actively used to provide up-to-date information on crisis measures. A deliberate approach to both digital and traditional forms of communication was discovered. The results of the survey show that the population widely used various means of communication to receive information about the pandemic.
Communication of local governments with residents in the COVID-19 crisis situation
Keywords: Komunikācijas zinātne; pašvaldības; krīzes situācijas; Covid-19 pandēmija; komunikācijas kanāli; informācija