Zādzības kvalifikācijas problēmas - Černova, Anna (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir “Zādzības kvalifikācijas problēmas”. Zādzība ir raksturīgākais īpašuma apdraudējums, kuru skaits mūsu valstī ar katru gadu pieaug. Darba mērķis ir analizējot pret īpašumu vērsto zādzību juridiskās pazīmes, un tiesību normu piemērošanas īpatnības, noskaidrot kādi faktori izraisa kļūdas zādzību kvalifikācijā. Darbā esmu izpētījusi KL 175.panta pareizas piemērošanas procesu, izvirzot zādzības kvalifikācijas teorētiskās un praktiskās problēmas, un secinot, ka problēmas zādzības kvalifikācijā rodas no nepilnīgas teorētiskās nostādnes izstrādes, un no nevienveidības tās piemērošanā praksē. Tāpēc esmu izvirzījusi dažus priekšlikumus, kas, manuprāt, precīzāk definē zādzību un citus jēdzienus, kuru izprāšana ietekmē zādzības kvalifikāciju; tie varētu kalpot kā garantija, vienotai izpratnei par zādzības saturu un uzlabot to piemērošanu.

Thesis topic is “Problems of theft’s qualification”. Theft is the most typical risks of property, which is increasing in our country by every year. The goal of Thesis is analysing theft legal signs and the nature of law to find out factors, which cause errors in qualification of theft. Because insufficient protection of the most important values causes a feeling of insecurity and distrust towards the judiciary and to the government as a whole. I made research of the correct application process of Article (Section) 175 and analysed theoretical and practical problems of qualification. I concluded that the problems of theft’s qualification emerging of an incomplete theoretical approaches and lack of uniform case law of courts. Therefore I put forward some proposals for more accurate definition of criminal law regulation in the question about theft, that could serve as a guarantee for uniform understanding of content of law and improvement of its application in criminal cases concerning theft as criminal offence against property.
Problems of theft's qualification
Keywords: Juridiskā zinātne