Mediācijas tiesiskie aspekti ģimenes strīdu risināšanā - Vancāne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt mediācijas tiesiskos aspektus un problemātiku ģimenes strīdu risināšanas lietās, piedāvāt to iespējamos risinājumus. Darba uzdevumi: izpētīt mediācijas jēdzienu un tā vispārīgo raksturojumu; aplūkot mediācijas tiesisko regulējumu; izanalizēt mediāciju ģimenes strīdu lietās. Darba izstrādes gaitā autore izstrādājusi konkrētus priekšlikumus grozījumu veikšanai „Mediācijas likumā”, kas veicinās likuma pilnveidošanos un sniegs mediācijai iespēju pastāvēt kā atsevišķai, neatkarīgai institūcijai. Atslēgvārdi: mediācija, ģimenes strīdi, konflikts, vajadzības un intereses.

The aim of the Bachelor's work is to analyze explore mediation legal aspects and the problem of family dispute resolution cases, offer their possible solutions. Tasks: to anayze the concept of mediation and its general characteristics; to analyze the legal regulation of mediation; to analyze mediation in family disputes. During the work the author has developed concrete proposals for making amendments to the " Mediation Law ", which will contribute to the improvement of the law and will enable the mediation to exist as a separate, independent institution. Keywords: mediation, family disputes, conflict, needs and interests.
Legal aspects of mediation in family disputes
Keywords: Juridiskā zinātne; mediācija; ģimenes strīdi; konflikts; vajadzības un intereses