Zolitūdes traģēdijas rāmējums Latvijas nacionālo dienas laikrakstu interneta ziņu portālos - Kozilāne, Lelde (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba „Zolitūdes traģēdijas rāmējums Latvijas nacionālo dienas laikrakstu interneta ziņu portālos” tēma tika izvēlēta, jo ir svarīgi izpētīt laikrakstu interneta ziņu portālos veidoto rāmējumu par Zolitūdes traģēdiju. Tika izvirzīta pētījuma problēma, kā izvēlētie trīs nacionālo dienas laikrakstu Diena.lv, La.lv, Nra.lv. interneta ziņu portāli rāmē ziņas par Zolitūdes traģēdiju, apskatot arī portālu lietotāju komentārus atlasītajās publikācijās. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt rāmējuma veidu, kurā ir atveidota Zolitūdes traģēdija un ar to saistītie notikumi katrā no laikrakstu ziņu portāliem. Darbu veido trīs daļas teorētiskā, metodoloģiskā un empīriskā. Darba teorētiskā bāze ir interneta komunikācija un krīzes jēdziens un komunikācija. Zolitūdes traģēdijas rāmējums analizēts ar kontentanalīzes un rāmējuma metodēm. Bakalaura izstrādes rezultātā tika noskaidrots, Zolitūdes traģēdija visos trīs izvēlētajos portālos visvairāk tiek rāmēta ar atbildības un cēloņu rāmējumu. Portālos analizētie komentāri visbiežāk ir ar neapmierinātības rāmējumu. Atslēgvārdi: Zolitūdes traģēdija, rāmējums, krīze, krīzes komunikācija, avīžu interneta portāli

The theme of bachelor paper „Framing of the Zolitude tragedy in Latvian newspaper internet portals” was chosen because it’s important to research how newspaper internet portāls build the Zolitudes tragedy frame. The research problem of the bachelor paper is how Latvian newspaper internet portāls frame news about the Zolitude tragedy, also researching users comments frame. The aim of bachelor’s thesis is to find out frame, in which the Zolitude tragedy and other connected incidents is constructed. The work consists of three parts – theoretical, methodological and empirical. The theoretical base of the work is internet communication, crisis concept and communication. The Zolitudes Tragedy is analyzed with content analysis and framing method. The bachelor paper find out that the Zolitudes tragedy framing in Latvian Newspaper Internet Portals mostly are framed with responsibility and causes frame. Internet Portals analysed comments most often are framed with dissatisfaction frame. Key words: Zolitude tragedy, framing, crisis, crisis communication, newspaper internet portals
Framing of the Zolitude tragedy in Latvian newspaper internet portals
Keywords: Komunikācijas zinātne