Kompleksas ainas attēlojums staru trasēšanā - Korpa, Maija (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darbā aplūkotas iespējas veidot kompleksas ainas staru trasēšanā. Apskatītās tēmas ir nākamais solis staru trasēšanas izpētes jomā, kas seko jau paveiktajam standarta staru trasēšanas pamatfunkciju nodrošinājumam. Darbā aplūkotas netriviālu objektu modelēšanas iespējas ar daudzstūru režģu un CSG (Constructive Solid Geometry) tehniku palīdzību. Aplūkotas ierobežojošo apgabalu un oktālo koku staru trasēšanas procesa optimizācijas tehnikas. Darbs papildināts ar sintezētajiem attēliem, kuri demonstrē faktūrkartēšanas pielietojumu un 2 veidu kropļojumnovērses – virsiztveres un stohastiskās iztveres, pielietojuma rezultātus.

The theme of this master’s paper is to describe possibilities of synthesizing images of complex scenes using ray tracing method. Described problems is the next step in author’s study of ray tracing. This paper describes methods of modeling complex objects using polygon meshes and CSG (Constructive Solid Geometry) methods. Two ray tracing optimization techniques – bounding volumes and octrees, are described. The paper includes images synthesized by the author’s created program that demonstrates usage of texture mapping and two methods of antialiasing in ray tracing
Complex scene rendering in ray tracing
Keywords: Datorzinātne