Pirmslīguma sarunu problemātika ANO Konvencijā par starptautiskajiem preču pirkuma-pārdevuma līgumiem - Kalviša, Alīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Darba mērķis ir apzināt potenciālās problēmas, kas izriet no Apvienoto Nāciju organizācijas 1980.gada konvencijas par starptautiskajiem preču pirkuma-pārdevuma līgumiem (turpmāk – CISG) regulējuma un skar pirmslīguma sarunu laiku. Lai to sasniegtu, autore analizēs divus pantus, kuros iespējams saskatīt pirmslīguma sarunu nozīmi – CISG 7. un 8.pantu, pētot, vai CISG 7.pantā ir ietverts regulējums, kas attiecas uz atbildību, kas var izrietēt no pirmslīguma sarunām, kā arī to, kā CISG 8.panta trešajā daļā ietvertais noteikums pielietojams praksē dažādās situācijās, kurās tā pielietošanas iespējamība nav viennozīmīga. Rezultātā autore nonāks pie secinājumiem par CISG 7. un 8.panta saturu, to piemērošanas iespējām praksē dažādās atšķirīgās problēmsituācijās.

The aim of the thesis is to identify the potential issues regarding pre-contractual negotiations in cases when CISG is applicable. An author will analyse two articles of the CISG in which there is possible to see the meaning of pre-contractual negotiations – article 7 and article 8 of the CISG. The author will research, whether the article 7 of the CISG contains regulation regarding pre-contractual liability and how the article 8 of the CISG is applied in practice in different situations when the applicability of the article is not unanimously clear. In the result, the author will draw the conclusions about the content of articles 7 and 8 of the CISG, possibilities to apply those articles in problematic situations.
Maģistra darbs
Keywords: Juridiskā zinātne; pirmslīguma sarunas; pušu nodoma noskaidrošana; apvienošanas klauzula; mutvārdu pierādījumu noteikums; laba ticība