Uzņēmuma AS “AIR BALTIC” stratēģiskās vadīšanas procesu pilnveide. - Efnere, Laine (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbā tiek pētīta uzņēmuma AS airBaltic saimnieciskā darbība, lai identificētu saimnieciskās darbības riskus un izstrādāt priekšlikumus stratēģiskās vadīšanas procesu pilnveidei. 2020.gadā avio nozare piedzīvoja neparedzētu krīzi, kas ietekmēja aviosabiedrību saimniecisko darbību. Krīzes situācijas rašanos saista ar organizācijas darbības saistītiem notikumiem vai pēkšņām izmaiņām, kas ietekmē organizācijas darbību. Covid19 krīze, karadarbība Ukrainas teritorijā un gaisa telpas slēgšana virs Ukrainas un Krievijas teritorijas radīja zaudējumus aviācijas nozarei, tajā skaitā AS airBaltic skāra smagi, tika ierobežoti vai pilnībā pārtraukti starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Darbā tika veikta uzņēmuma ārējās un iekšējās vides analīze, saimnieciskās darbības risku novērtējums, lai identificētu situāciju risku pārvarēšanai. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt uzņēmuma AS airBaltic saimniecisko darbību, identificēt saimnieciskās darbības riskus un izstrādāt priekšlikumus stratēģiskās vadīšanas procesu pilnveidei. Darba apjoms 61 lapaspuse. Darbā izmantoti 7 tabulas,17 attēli. Izmantotās literatūras un avotu saraksts satur 46 vienības.

The Bachelor's work explores the economic activities of AS airBaltic in order to identify risks of economic activity and develop proposals for improvement of strategic management processes. The 2020 COVID19 crisis and 2022 hostilities on Ukrainian territory and the closure of airspace over Ukrainian and Russian territory caused huge losses to the aviation industry, including the severe impact of as airBaltic, the restriction or total disruption of international passenger transport, which halted the company's ability to make a profit. In this bachelor's work has been analyzed AS airBaltic SVID and PEST analysis and also AS airBaltic's financial indicators were analysed. An analysis of the risk assessment has been carried out to identify and characterise the potential threat, which ultimately leads to proposals to overcome the risk. The aim of the Bachelor's work is to assess the economic activity of AS airBaltic, identify risks of economic activity and develop proposals for improvement of strategic management processes. The work led to an idea of the importance of strategic management in business and the identification of risks and the need to assess them. The amount of work is 61 pages. Which includes 7 tables, 17 images. The list of literature and sources used contains 46 units.
AS “AIR BALTIC” development of strategic management processes.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Stratēģija; Riska analīze; krīze; AS airBaltic