LTV1 raidījuma "Panorāma" ziņu dienas kārtības atbilstība sabiedrības dienas kārtībai - Vētra, Indra (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma - LTV1 raidījuma „Panorāma” ziņu dienas kārtības atbilstība sabiedrības dienas kārtībai. Mērķis un galvenais uzdevums ir noskaidrot un izanalizēt raidījuma ziņu dienas kārtību un iegūt sabiedrības viedokli par to, vai medijs strādā/nestrādā viņu interesēs. Darba teorētiskajā daļā ir apskatīta literatūra par mediju un sabiedrības dienas kārtību, sabiedriskajiem medijiem, televīzijas ziņām, kā arī iekļauts elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums. Darbā izmantotās pētniecības metodes ir kvalitatīvā kontentanalīze, daļēji strukturētā intervija un fokusa grupas intervija. Empīriskajā daļā ir apkopoti un izklāstīti kvalitatīvās kontentanalīzes rezultāti, daļēji strukturētās intervijas rezultāti ar raidījuma producenti, fokusa grupas intervijas rezultāti ar raidījuma skatītājiem. Atslēgas vārdi: dienas kārtība, sabiedriskais medijs, sabiedrība, ziņas, „Panorāma”, LTV1.

The theme of the Bachelor’s work - Compliance of the news agenda of LTV1 programme „Panorāma” with the public agenda. The aim of the Bacherlor’s work is to find out and to analyze the daily agenda of the programme and to gather the society’s opinion on the issue if media works/does not work for their interest. Theoretical part of the work displays the overview of the theoretical literature about the agenda of media and the society, media itself, TV news. The law of electronical mass media is also included. A quantitative content analysis, a partly-structured interview and a focus group interview are the research methods which are used in the work. The empirical part consists of the gathered and analysed results from the qualitative content analysis, the partly-structured interview with the producer of the programme and the focus group interview with the audience. Key words: daily agenda, broadcast media, society, news, „Panorama”, LTV1
Compliance of the news agenda of LTV1 programme "Panorāma" with the public agenda
Keywords: Komunikācijas zinātne; Dienas kārtība; Sabiedriskais medijs; Sabiedrība; Ziņas