Pierādījumu institūta civilprocesā attīstība Latvijā no 1918. gada un tā pēctecības izpausmes - Keišs, Oskars (Latvijas Universitāte, 2015)
Oskars Keišs, maģistra darbs „Pierādījumu institūta civilprocesā attīstība Latvijā no 1918.gada un tā pēctecības izpausmes”. Maģistra darba mērķis – izskatīt un analizēt pierādījumu institūtu civilprocesā, tā pēctecību un attīstību Latvijā no 1918. gada, tā nozīmi. Maģistra darba uzdevumi - normatīvo aktu un juridiskās literatūras izpēte un analīze, tiesas spriedumu izpildes nozīmes un būtības raksturojums, vēsturiskās attīstības izpētīšana, priekšlikumu izteikšana. Maģistra darbā izmantotās zinātniski pētnieciskās metodes – komparatīvā, teleoloģiskā, sistēmanalīzes, vispārināšana. Maģistra darbs sastāv no četrām daļām, kurās tiek apskatīts pierādījumu jēdziens civilprocesā, tā pamatprincipi, pierādījumu nodrošināšana, pierādīšanas līdzekļi un izzudušie pierādīšanas līdzekļi Maģistra darba rezultātā ir atrasta pierādījumu institūta civilprocesā regulējošo normu kontinuitāte, atšķirības un attīstības kopējās tendences. Nobeigumā izveidots kopsavilkums, darba izstrādāšanas procesā izmantoti normatīvie akti, literatūra un tiesu prakses materiāli.

Oskars Keišs, master’s thesis “Development of Evidence Institute in Civil Proceedings in Latvia since 1918 and Expressions of Succession”. The goals of master’s thesis – review and analyze development of evidence institute in civil proceedings and expressions of succession in Latvia since 1918, find its significance. The tasks of master’s thesis – research and analysis of legislation and cases, description and finding essence of judgment execution, research of historical development, giving of proposals. The scientific research methods used in master’s thesis – comparative, teleological, system analytic, generalization. Master's thesis consists of four parts, looking at the concept of evidence in civil proceedings, its principles, providing of evidences, means of evidences and extinct means of evidences. Continuity of legislation, diversity and common development trends has been found by master’s thesis. Summary, the list of sources and literature, and cases used in the master’s thesis are included at the end of the master’s thesis.
Development of Evidence Institute in Civil Proceedings in Latvia since 1918 and Expressions of Succession
Keywords: Juridiskā zinātne