Piogēno infekciju ierosinātāji ķirurģiskajā klīnikā - Kirakozovs, Georgijs (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba temats – Piogēno infekciju ierosinātāji ķirurģiskajā klīnikā. Diplomdarba mērķis – analizēt biežākos un retākos piogēno infekciju ierosinātājus ķirurģiskajā klīnikā. Darba sastādīšanā ir izmantotas 13 grāmatas un 20 zinātniski pētnieciskie raksti. Pētījumā tika izmantotas vispārzinātniskās pētījumu metodes – grafiskā, monogrāfiskā un analītiskā statistikas metodes: aprēķināts absolūtais un relatīvais biežums un vidējā vērtība. Galvenie rezultāti – iegūti dati no VSIA “Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca”, Mikrobioloģijas laboratorijas arhīva par 2010., 2013. un 2014. gadu par piogēno infekciju ierosinātājiem, izpētīti piogēno infekciju ierosinātāji pa grupām un sugām, noteikta ierosinātāju spektra analīze dinamikā un reti sastopamo, nosacīti patogēno mikroorganismu prevelence. Pētnieciskais darbs ir klasificējams kā retrospektīvs, aprakstošs pētījums. Darba apjoms – 49 lappuses, 2 tabulas, 13 attēli un 2 pielikumi.

Diploma thesis topic – Antiological agents of pyogenic infection in a surgical hospital. The aim of the diploma thesis is to analyze the most common and rare pyogenic infection agents in a surgical clinic. In compiling the work 13 books and 20 scientific research articles were used. The scientific research methods were used - graphic, monographic and analytical statistical methods: calculated absolute and relative frequency and average value. The main results – obtained data from the government limited liability company "Traumatology and Orthopedics Hospital", Microbiology laboratory archive for years 2010, 2013 and 2014 about piogenic infection agents, explored piogenic infection agents in groups and species, analyzed agents spectrum in dynamics and infrequent, opportunistic microorganisms prevalence. Research work has been classified as a retrospective, descriptive study. Scope of work - 49 pages, 2 tables, 13 figures and 2 annexes.
Antiological agents of pyogenic infections in a surgical hospital
Keywords: Medicīna; Piogēnā infekcija; Ķirurģiskā infekcija; Nozokomiālā infekcija; Gram pozitīvā flora; Gram negatīvā flora