Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu radošuma sekmēšana vizuālajā mākslā. - Bērziņa, Agija (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba nosaukums: Vecākā pirmsskolas vecuma bērnu radošuma sekmēšana vizuālajā mākslā. Darba autors: Agija Bērziņa. Darba vadītājs: Dr.paed., Mg.art. Ilze Briška Darba mērķis: izzināt un pārbaudīt 5-6 gadīgu bērnu radošuma veicināšanas iespējas vizuālajā mākslā. Darbs sastāv no divām daļām- teorētiskās un empīriskās. Darba teorētiskajā daļā tiek apkopotas un analizētas pedagoģiskās un psiholoģiskās atziņas par radošumu, tā sekmēšanu vizuālajā mākslā. Empīriskajā daļā aprakstīta pētnieciski praktisko darbību (novērošanu, praktisko izmēģinājuma darbību), par pamatu ņemot teorētiskajā daļā gūtās atziņas, dažādu autoru ieteikumus, kā arī apraksta pētījumā iegūtos rezultātus. Darbs sastāv no 61 lpp, darbā iekļauti 24 attēli, 6 tabulas, 3 pielikumi. Darbā izmantoti 73 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: pirmsskola, vecumposms 5-6 gadi, bērnu radošums, radoša darbība, sekmēšana, vizuālā māksla, pedagoģiskie nosacījumi.

Title: Promoting the creativity of older preschool children in visual art Author: Agija Bērziņa. Supervisor: Dr.paed., Mg.art. Ilze Briška Aim of the thesis: explore and test the possibilities for promoting creativity for 5-6 year olds in visual art. The thesis consist of two parts: theoretical and empirical. In the theoretical part of the work summarises and analyses pedagogical and psychological conclusions about creative activity, promoting it in visual art. The empirical section describes research practices (observation, practical experimental activity), based on he findings of the theoretical part, recommendations of various authors, as well as describes the results obtained in the research. Theses consists of 61 pages, 24 images, 6 tables, 3 appendices. 73 sources of literature have been used in the work. Keywords: preschool, age 5-6, chidren`s creativity, creative activity, promotion, visual art, pedigogical conditions.
Promoting the creativity of older preschool children in visual art
Keywords: Skolas pedagoģija; pirmsskola; vecumposms 5-6 gadi; bērnu radošums; radoša darbība; sekmēšana