Mentālā noguruma ietekme uz vizuālās grupēšanas uzdevumu veikšanu - Bete, Diāna (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 35 lapām. Tas satur 30 attēlus, 1 pielikumu un 30 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: noskaidrot, kā nogurums ietekmē vizuālās grupēšanas uzdevumu veikšanu. Metode: pētījuma dalībniekiem bija jāveic četri vizuālās grupēšanas uzdevumi, kuros pēc iespējas īsākā laikā bija jāatrod blakus esoši elementi ar atvērumu vienā virzienā, uzklikšķinot uz tiem ar peli. Uzdevumi tika veikti vienā no četriem diennakts laikiem. Rezultāti: Grupēšanas uzdevumu veikt ir vieglāk, ja grupēšana notiek pēc vairākām pazīmēm. Diennakts laikam, kad uzdevums veikts, un stundu skaitam pēc pamošanās ir ietekme uz uzdevuma veikšanu. Atslēgas vārdi: mentālais nogurums, grupēšana

Master thesis is written in Latvian. It contains 35 pages, 30 images, 1 appendix and 30 references. Purpose: to find out the influence of mental fatigue on visual grouping task. Methods: Subjects did 4 grouping tasks, where the instruction was to find objects with aperture in the same direction. Task could be done in one of four parts of day-time. Results: Grouping is easier if it is done by more than one feature. The part of day, when the task is done, and the time of wakefulness have influence on making the grouping task. Key words: mental fatigue, visual grouping
Influence of mental fatigue on visual grouping task
Keywords: Fizika; mentālais nogurums; grupēšana