Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un ekonomiskā diplomātija - Supe, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2015)
Šī maģistra darba tēma ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) darbība Latvijas ekonomiskajā diplomātijā. Pēdējos gadus, īpaši pēc ekonomiskās krīzes, ir samazinājusies Ārlietu ministrijas loma Latvijas ekonomiskās diplomātijas īstenošanā, bet pieaugusi citu ministriju, valsts aģentūru un ekonomiski orientētu nevalstisko organizāciju loma un iesaiste ekonomiskās diplomātijas veidošanā. LTRK iesaiste ekonomiskās diplomātijas veidošanas tīklā līdz šim nav pētīta. Pēc pētījuma veikšanas ir izdarīti sekojoši secinājumi; LTRK iekļaujas kopējā Latvijas ekonomiskās diplomātijas sadarbības tīklā. Organizācijas loma tiek vērtēta kā nozīmīga un LTRK ir iespējas iegūt un izplatīt informāciju, un ar to tiek veiktas regulāras konsultācijas dažādos ar ekonomiskās politikas veidošanu saistītos jautājumos.

The subject of this Master thesis is Latvian Chamber of Commerce and Industry and Economic Diplomacy. After the economic crisis role of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Latvia has been decreasing. Allowing to other institutions and economic oriented NGO’s gain their place and increase their role in the economic diplomacy. In addition, research of the role of the LCCI in economic diplomacy hasn’t been made yet. The purpose of this work is to analyse the actions of the LCCI in the frame of making the Latvian economic diplomacy. Completing the work, it’s clear that the role of the LCCI in the making of the economic diplomacy is significant. This has been confirmed by the MFA, LIAA and LCCI. The options to get involved in economic policymaking are various and state institutions are keen on involving the LCCI as a consultant.
Latvian Chamber of Commerce and Industry and economic diplomacy
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Latvija; Ekonomiskā diplomātija; Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera; Tīklošanās; Savstarpējā sadarbība