Uzņēmuma "X" kredītpolitikas efektivitātes novērtējums un uzlabošanas iespējas - Grahoļska, Valērija (Latvijas Universitāte, 2017)
Mūsdienu ekonomiskās attīstības etaps, sīvās konkurences apstākļu dēļ, raksturojas ar pēcapmaksas norēķinu veida jūtamu palielinājumu, kas noved pie debitoru parāda augšanas un uzņēmuma kredītpolitikas galvenais uzdevums kļūst efektīva debitoru paradu pārvaldīšana. Bakalaura darba mērķis ir identificēt nozīmīgākās uzņēmuma “X” kredītpolitikas problēmas un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai un efektivitātes celšanai. Bakalaura darba uzdevumos ietilpst: debitoru parādu pārvaldības īstenošanas iespēju noskaidrošana; finanšu analīzes metožu raksturošana; lietotās kredītpolitikas nostādņu analīze; ieteikumu sniegšana kredītpolitikas efektivitātes celšanai. Kvalificēts personāls ar atbildīgu pieeju pārmaiņu īstenošanai palīdz izstrādāt veiksmīgu kredītpolitiku, vērstu uz nedrošu debitoru parāda samazinājumu, ņemot vērā uzņēmuma un personāla intereses un izmantojot visdažādākos debitoru parādu ietekmējošus rīkus.

Nowadays economic development stage by reason of tough competition conditions, characterized by increase of post-paid billing, which leads to the growth of account receivables and the company's credit policy main task becomes effective management of account receivables. The aim of bachelor's work is to identify the most important problems in the credit policy of company “X” and the development of proposals for its efficiency improvement. Bachelor's terms of reference: clarification of receivables management possibilities; characterization of financial analysis methods; analysis of credit policy framework used; recommendation for the provision of credit politics refocusing. Well qualified personnel helps to develop the successful credit policy, taking into account the interests of company and its employees, through a variety of tools influencing of account receivables.
Companies „X” credit policies efficiency evaluation and improvement possibilities
Keywords: Ekonomika; debitoru parāds; kredītpolitika; finanšu analīze; kredītspeciālists