SIA „Roadeks” finansiālās situācijas izvērtējums - Liepiņa, Sintija (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma ir SIA„Roadeks” finansiālās situācijas izvērtējums. Diplomdarba mērķis ir izmantojot SIA„Roadeks” gada pārskatus izvērtēt uzņēmuma finansiālo situāciju, izdarīt secinājumus un dot priekšlikumus turpmākai darbības attīstībai.Teorētiskajā daļā autore pēta finanšu analīzes teorētiskos aspektus. Praktiskajā daļā autore veic SIA„Roadeks” finanšu analīzi par periodu no 2009. gada līdz 2011. gadam, veicot bilances, peļņas vai zaudējumu horizontālo un vertikālo analīzi, novērtējot likviditātes, maksātspējas, aktivitātes un rentabilitātes rādītājus, kā arī prognozējot bankrota varbūtību.Aprēķinātie finanšu rādītāji tiek salīdzināti ar konkurējošā uzņēmuma CBF SIA„Binders” finanšu rādītājiem.Darba noslēgumā autore apkopo rezultātus secinājumos un dod ieteikumus SIA„Roadeks” darbības attīstībai.Diplomdarba apjoms ir 81 lapaspuses, tas sastāv no 3 daļām, 2 attēliem, 18 tabulām, 34 formulām un 7 pielikumiem.Atslēgvārdi:finanšu analīze; finanšu pārskats; bankrots; modeļi; rādītāji.

Diploma thesis theme is evaluation of "Roadeks"Ltd.finance situation.The goal is by using "Roadeks”Ltd.annual reports evaluate company's financial situation, draw conclusions and make proposals for company’s development.At the theoretical part author explore theoretical aspects of financial analysis.At the practical part author does "Roadeks" financial analysis for the period from 2009th till the 2011th year by using balance sheet, profit and loss horizontal and vertical analysis in assessing the liquidity, solvency, activity and profitability indicators, predicting the probability of bankruptcy.The estimated financial results are compared with CBF„Binders”Ltd.financial performance.In the final phase the author summarizes research results and give recommendations for "Roadeks"Ltd. development.Diploma thesis volume is 81 pages it consists of 3 parts and includes 18 tables, 2 figures, 34 formulas and 7 appendices. Keywords:financial analysis;financial report;bankruptcy;moduls;indicators.
Evaluation of SIA "Roadeks" finance situation
Keywords: Ekonomika