Sociālo attiecību modeļu reprezentācijas Harija Potera filmās - Cīrulniece, Ausma (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir “Sociālo attiecību modeļu reprezentācijas Harija Potera filmās”. Darbā tika apskatītas visas 8 Harija Potera fantāzijas filmas, kurās varoņu savstarpējās attiecības pastāv dažādās formās, lai spētu veikt secinājumus par filmās esošo sociālo attiecību modeļu reprezentācijām kā daļai no populārās kultūras. Darba teorētiskajā daļā tika aplūkota reprezentācija, sociālie attiecību modeļi, populārās kultūras komunikācijas modeļi, kā arī fantāzijas filmu žanrs. Darba metodoloģisko bāzi veido un empīriskajā daļā kā metodes tika izmantotas semiotika, fokusgrupu diskusijas, anketēšana. Darba mērķis ir noskaidrot, kādi sociālo attiecību modeļi ir reprezentēti Harija Potera filmās, kā arī sabiedrības viedokli par fantāzijas filmu žanru, tā ietekmi.

The theme of the bachelor thesis is “Representations of social relations models in Harry Potter films”. In this bachelor thesis all 8 Harry Potter films were reviewed in which the relationship between main characters exists in different forms, to make conclusions on representations of social relations models in films as part of popular culture. The theoretical part of the bachelor describes representation, social relations models, popular culture communication models, as well as the genre of fantasy films. The methodological part of the research was formed and in the empirical part as methods were used semiotics, focus group discussions, surveys. The aim of this research is to find out which social relations models are represented in Harry Potter films, as well as the public's view of the fantasy film genre, its impact.
Representations of social relations models in Harry Potter films
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālo attiecību modeļi; reprezentācija; filma; fantāzija