Staru terapijas komplikācijas pacientiem ar kolorektālo vēzi ārstēšanas kursa laikā - Barševska, Maija (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma,, Staru terapijas komplikācijas pacientiem ar kolorektālo vēzi ārstēšanas kursa laikā ”. Staru terapijas laikā rodas komplikācijas, kas ievērojami pasliktina pacientu veselību un dzīves kvalitāti. Bakalaura darba mērķis ir novērot un aprakstīt komplikācijas pacientiem ar kolorektālā vēža diagnozi terapijas laikā. Darbā izvirzīti divi pētniecības jautājumi. 1.Kuras ir visbiežāk novērotās staru terapijas komplikācijas kolorektālā vēža gadījumā? 2. Kurā staru terapijas frakcijā izpaužas visbiežāk novērotās staru terapijas komplikācijas kolorektālā vēža gadījumā? Pētījuma darba veikšanai mērķtiecīgi izvēlēta kvalitatīvā pētniecības metode, izstrādāts novērojuma protokols. Novērojumā piedalījās 8 respondenti. Pētījuma laikā iegūtas atbildes uz izvirzītajiem pētniecības jautājumiem. Atslēgas vārdi: kolorektālais vēzis, staru terapija, komplikācijas, ārstēšanas kurss.

The topic of the present Bachelor thesis is ’’Radiotherapy complications for patients with colorectal cancer during treatment’’. Radiotherapy results in complications that significantly impair the patient’s health and quality of life. The goal of the Bachelor Thesis is to observe complications for patients with colorectal cancer diagnosis that occur during the treatment. The present paper raises two research questions. 1.Which are the most common radiation therapy complications that have been reported in case of colorectal cancer? 2. In which radiation therapy fraction most common radiotherapy complications occur in case of colorectal cancer? The qualitative research method has been selected, developed the observation protocol. 8 respondents took part in the observation. The present study obtained answers to the research questions. Keywords: colorectal cancer, radiation therapy, complications, course of treatment.
Radiotherapy complications for patients with cororectal cancer during treatment
Keywords: Medicīna