Zaļā kursa salīdzinājums starp Baltijas valstu lauksaimniecībām - Lazdiņš, Toms (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir zaļā kursa salīdzinājums starp Baltijas valstu lauksaimniecībām. Bakalaura darba mērķi ir Salīdzināt Eiropas zaļā kursa ietekmi uz Baltijas valstu lauksaimniecībām. Izpētīt lauksaimniecību attīstību katrā Baltijas valstī. Bakalaura darbā tika padziļināti pētīts, kas Eiropas zaļais kurss un tā politika, kā arī tā ietekme uz Latvijas, Igaunijas, Lietuvas lauksaimniecībām. Bakalaura darbā tika mēģināts izprast vai Eiropas zaļā kursa ietekme atšķiras starp Baltijas valstu lauksaimniecībām. Tāpat bakalaura darbā tika padziļināti pētīts - kas ir Eiropas zaļais kurss un tā nozīme. Kādi ir Eiropas zaļā kursa integrācijas ieviešanas principi. Kas ir konvencionālā lauksaimniecība un tika pētīta tās būtība. Kā arī tika aplūkota lauksaimniecības politika Latvijā, Igaunijā, Lietuvā. Bakalaura darbā tika pielietota gan salīdzināšanas metode, gan statistikas datu analīze, lai salīdzinātu tabulas datus.

The theme of the bachelor's thesis is the comparison of the Green Deal between the agriculture of the Baltic States. The objectives of the bachelor's thesis are to compare the impact of the European Green Deal on agriculture in the Baltic States. To study the development of agriculture in each of the Baltic states. The bachelor's thesis explored in depth what the European Green Deal and its policies, as well as its impact on agriculture in Latvia, Estonia, Lithuania. The bachelor's thesis attempted to understand whether the impact of the European Green Deal differs between the agriculture of the Baltic states. The bachelor's thesis also explored in depth what the European Green Deal is and its significance. What are the principles for implementing the integration of the European Green Deal? What is conventional agriculture, and its essence was studied. Agricultural policy in Latvia, Estonia, Lithuania was also discussed. In the bachelor's thesis, both the method of comparison and the analysis of statistical data were applied to compare tabular data.
Comparison of the Green deal between Baltic states
Keywords: Politikas zinātne; Zaļais kurss; Konvencionālā lauksaimniecība; Bioloģiskā lauksaimniecība; Lauksaimniecības politika