Laulāto attieksme pret neuzticību saistība ar partneru apmierinātību ar attiecībām. - Iļčika, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2014)
Pētījuma mērķis bija noskaidrot, kāda saistība pastāv starp laulāto attieksmes pret neuzticību un saistība ar partneru. apmierinātību ar attiecībām.Pētījuma metode bija aptauju veidā. Tika izmantotas divas aptaujas – attieksmes pret neuzticību skala un aptauja apmierinātības ar attiecībām.Aptauju pildīšanā piedalījās 60 respondenti ,30 vīrieši un 30 sievietes vecumā no 22 līdz 70 gadiem, kuri laulībā dzīvo vismaz 7 gadus. Pētījuma ietvaros tika secināts, ka salīdzinoši liela daļa respondentu nav apmierināti ar savām attiecībām laulībā un tiem ir raksturīga salīdzinoši negatīva attieksme pret neuzticību. Pastāv statistiski nozīmīgas atšķirības starp apmierinātību ar attiecībām un attieksmi pret neuzticību sieviešu un vīriešu vidū.Pastāv korelācijas starp attieksmi pret neuzticību un apmierinātību ar attiecībām-jo cilvēks ir pārliecinātāks par savu partneri un apmierinātāks ar savām attiecībām laulībām, jo nepieļaujamāka viņam šķiet neuzticība un cilvēks ir gatavs pieņemt kritiskākus mērus neuzticības gadījumā. Vīriešiem attieksme pret neuzticību lielākā mērā saistās ar apmierinātību attiecībās nekā sievietēm. Atslēgas vārdi:laulāto attieksme,neuzticība, apmierinātība ar attiecībām.

The purpose of research was to investigate relationship between spouse’s attitude toward adultery and connection with partner, satisfaction with relationships. Method of the research was a questionnaire. It bases on two questionnaires- attitude toward adultery scale and satisfaction with relationships questionnaire. 60 respondents took part in filling out questionnaires, among them 30 men and 30 women, aged 22 to 70 years, who live in marriage for at least 7years.Within the research was concluded that a relatively high proportion of respondents are dissatisfied with their relationships in marriage and it is characterized by a relatively negative attitude towards adultery. There is a statistically significant difference between satisfaction with relationships and attitude toward adultery among men and women. There is a correlation between attitude toward adultery and satisfaction with the relationships, because individual are more confident about their partners and more satisfied with their relationships in marriage, as adultery is seem to be inadmissible and individual is ready to take a more critical step in the case of no adultery. Men’s attitude toward adultery is connected with satisfaction with relationships than more women’s. Keywords: spouses’ attitude, adultery, satisfaction with relationships.
Spousal attitudes towards infidelity connection with the partner's satisfaction with the relationship.
Keywords: Psiholoģija