Fundamentālās un tehniskās analīzes pielietošana valūtu kursa prognozēšanā - Mednis, Nils (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs ir veltīts tehniskajai un fundamentālajai analīzei un tās pielietošanai valūtu tirgū. Pētījuma mērķis ir izanalizēt divus valūtu pārus EUR/USD un USD/JPY pielietojot tehnisko un fundamentālo analīzi un izteikt savas nākotnes valūtas kursu prognozes. Darba autors mērķa sasniegšanai izvirzīja šādus uzdevumus: •Izanalizēt valūtas tirgus darbības pamatprincipus un teorētisko pamatojumu; •Izvēlēties tirgus analīzes metodes pamatojoties uz fundamentālās un tehniskās analīzes pamatprincipiem; •Analizēt valūtu pārus GBP/USD un JPY/USD izmantojot izvēlētās analīzes metodes; •Sniegt padomus topošajiem investoriem, pamatojoties uz savu pieredzi; •Pamatojoties uz analīzi, izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus par valūtas tirgu un tā analīzes metodēm. Valūtu kursa USD/EUR un JPY/USD analīzei bija izmantoti dati no tirdzniecības platformas Admiral Markets. Pētījumā bija izmantoti: bāru grafiki, trenda kanāli, MACD, CCI un RSI oscilatori, kā arī vidējo slīdošo indikatori. Darba apjoms ir 63 lpp., tas sastāv no 2 nodaļām. Darbā ir izmantoti 49 attēli.

Bachelor's thesis is dedicated to technical and fundamental analysis and its application in the currency market. The aim of the scientific work is to analyze two pairs of currencies EUR / USD and USD / JPY using technical and fundamental analysis and try to predict future currency prices. The author has set the following tasks to achieve the goal: •To analyze the basic principles and theoretical justification of the functioning of the foreign exchange market; •Select market analysis methods based on the fundamental and technical analysis; •Analyze currency pairs GBP / USD and JPY / USD using selected analysis methods; •Provide advice to prospective investors based on my experience; •Based on analysis, draw conclusions and make suggestions on the currency market and its analysis methods. Data from the trading platform Admiral Markets were used to analyze the exchange rate for USD / EUR and JPY / USD. The study used bar charts, trend channels, MACD, CCI and RSI oscillators. The work consists of 63 pages, 2 chapters and 49 images are used in the work.
Application of fundamental and technical analysis in currency exchange forecasting
Keywords: Ekonomika; Valūta; Prognoze; Tehniskā analīze; Fundumentālā analīze