Datortomogrāfijas izmeklējuma attēlu kvalitātes kritēriju izvērtējums pacientiem pēdas traumas gadījumā - Petkune, Dārta Laura (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma“ –Datortomogrāfijas izmeklējuma attēlu kvalitātes kritēriju izvērtējums pacientiem pēdas traumas gadījumā”. Bakalaura darbs sastāv no ievada, teorētiskās, pētniecības daļas un secinājumiem. Teorētiskajā daļā analizēta literatūra par pēdas anatomiju, traumām un pēdas datortomogrāfijas izmeklēšanu. Apkopota informācija par attēlu kvalitātes kritērijiem pēdas datortomogrāfijas izmeklējumā. Pētniecības daļā, balstoties uz teorētiskajā daļā izklāstītajiem attēla kvalitātes kritērijiem, veikts kvantitatīvi kvalitatīvs pētījums, analizējot 50 pēdas datortomogrāfijas izmeklējumus. Darba mērķis – Izvērtēt pēdas datortomogrāfijas izmeklējumu attēlu kvalitātes kritēriju ievērošanu pacientiem pēdas traumas gadījumā. Darba hipotēze: lai iegūtu kvalitatīvu datortomogrāfijas izmeklējumu ir nepieciešama precīza pacienta pozicionēšana, lai izvairītos no artefaktiem, kā arī ir nepieciešama atbilstoša tehnisko parametru izvēle, lai vizualizētu visas nepieciešamās anatomiskās struktūras atbilstoši klīniskājām indikācijām. Bakalaura darba kopējais apjoms ir 35 lapaspuses. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām un 7 apakšnodaļām. 4. nodaļa ir pētījuma daļa un tajā ir iekļauta 1 apakšnodaļa. Darbā ir 6 pielikumi, 5 secinājumi un darbā tika izmantoti 26 literatūras un informācijas avoti.

The topic of the bachelor's thesis is "Assessment of image quality criteria for computed tomography in patients with foot trauma”. Bachelor thesis consists of introduction, theoretical, research part and conclusions. The theoretical part analyzes the literature on the anatomy of the foot, injuries and computer tomography examination of the foot. Collected information on image quality criteria in computed tomography examination of the foot. In the research part, based on the image quality criteria presented in the theoretical part, a quantitative qualitative study was carried out, analyzing 50 computed tomography examinations of the foot. The aim of the work is to assess the image quality criteria of computed tomography images of the foot in patients with trauma. The hypothesis: in order to obtain an accurate computed tomography image, accurate positioning of the patient is necessary to avoid artifacts and an appropriate selection of technical parameters is necessary to visualize all the necessary anatomical structures according to clinical indications in patients with trauma. The total length of the bachelor thesis is 35 pages. The thesis consists of 3 chapters and 7 sub-chapters. Chapter 4 is the research part and contains 1 sub-chapter. The thesis contains 6 attachments, 5 conclusions and 26 sources of literature and information were used.
Assessment of image quality criteria for computed tomography in patients with foot trauma
Keywords: Medicīna; Pēda; Datortomogrāfija; Izmeklējums; Trauma; Radiogrāfers