Valsts robežsardzes cilvēkresursu pārvaldības izaicinājumi un pilnveides iespējas. - Aišpure, Justīne (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba Valsts robežsardzes cilvēkresursu pārvaldības izaicinājumi un pilnveides iespējas mērķis ir izstrādāt pētījumā balstītus ieteikumus cilvēkresursu trūkuma Valsts robežsardzē mazināšanai, ņemot vērā paaudžu atšķirību iezīmes. Mērķa sasniegšanai tika pielietotas šādas metodes: zinātnisko publikāciju un iepriekš veikto pētījumu analīze, normatīvā regulējuma un statistisko pārskatu un datu par Valsts robežsardzes cilvēkresursiem analīze, kvantitatīvā pētniecības metode – aptauja, aprakstošās statistiskas raksturotāju aprēķini un analīze, statistisko hipotēžu pārbaude ar t-testu, dispersiju analīzi (ANOVA), hī – kvadrātu, korelācijas analīze, faktoranalīze.

The master's thesis “Challenges and Opportunities for Improvement of Human Resources Management within the State Border Guard” aim is to develop research-based recommendations to reduce the shortage of human resources in the State Border Guard, taking into account the characteristics of generational differences. The following methods were used to achieve the goal: analysis of scientific publications and previous studies, analysis of normative regulation and statistical reports and data on human resources of the State Border Guard, quantitative research method – survey, calculations and analysis of descriptive statistical characteristics, testing statistical hypotheses with t-test, variance analysis (ANOVA), chi – square, correlation analysis, factor analysis.
Challenges and Opportunities for Improvement of Human Resources Management within the State Border Guard.
Keywords: Vadībzinātne; valsts iestāde; cilvēkresursursi; paaudžu atšķirības; publiskais sektors; Valsts robežsardze