Finanšu resursu piesaistes un izvietošanas problēmas komercbankās - Veinbergs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darbā ir iztirzāti jautājumi, kas ietver lēmumu pieņemšanas posmus darbā ar finanšu resursiem Latvijas komercbankās un konkrētā nelielā bankā. Apzinoties problēmas un pievēršot uzmanību nepilnībām likumdošanā kreditēšanas jomā, tiek meklēti ceļi kā kontrolēt un novērst pamanītās problēmas – gan analizējot atbilstību banku uzraugošo institūciju prasībām, gan izpētot dažādas banku darbību kontrolējošās metodes. Akcents ir likts uz tādu svarīgu, pētījuma gaitā pamanītu problēmu, kā Latvijas komercbanku nesamērīgo līdzekļu piesaistes un izvietošanas termiņstruktūru, galveno uzmanību veltot Latvijas finanšu tirgum un tajā izmantotajiem resursu piesaistes un izvietošanas instrumentiem. Maģistra darbā autors izvirza priekšlikumus LB un FKTK izstrādāt kredīta politiku, kā arī priekšlikumus resursu un kredītu ieguldījumu apjomu un dzēšanas termiņu nesabalansēšanas samazināšanai un likviditātes palielināšanai. Darba apjoms ir 116 lappuses, 22 attēli, 20 tabulas.

This master’s thesis reviews the points concerning decision-making process in the work with financial resources in Latvian commercial banks and particularly in one rather small bank. Realizing emerging problems and paying the attention to imperfections in Latvian legislation in the field of loans, the author was searching for solutions in order to better control and eliminate appearing problems by analyzing compliance with requirements of banks’ regulator institutions as well as studying different controlling methods of banking operations. The emphasis is paced on such important issue as Latvian commercial banks’ disproportional term structure of borrowed and allocated resources, paying more attention to Latvian financial market and the tools that are used for borrowing and allocating financial resources in this market. The author recommended Bank of Latvia and FCMC to develop credit policy, as well as made some recommendations for loans and resources term structure imbalance elimination and liquidity improvement. There are 116 pages, 22 charts and 20 tables in the master’s thesis.
Problems of attracting and placing financial resources in a commercial banks
Keywords: Ekonomika