Personāla informācijas un komunikācijas sistēmas izpēte un tās pilnveide Jēkabpils Agrobiznesa koledžā. - Vilcāne, Inese (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba autore– Inese Vilcāne Darba vadītājs – Mg.oec. Jānis Bisenieks Darba nosaukums - Personala informācijas un komunikācijas sistēmas izpēte un tās pilnveide Jēkabpils Agrobiznesa koledžā. Pētījuma objekts – Jēkabpils Agrobiznesa koledža Kvalifikācijas darba mērķis - izpētīt un pilnveidot personala informācijas un komunikācijas sistēmu Jēkabpils Agrobiznesa koledžā. Jo kā jebkurā organizācijā, arī koledžā komunikācija skar visas vadītāja funkcijas, tā ir nepieciešama, lai organizācija attīstītos veiksmīgi. Bez komunikācijas nebūtu iespējams uzņēmumu vadīt, organizēt un koordinēt. Kvalifikācijas darbs sastāv no divām daļām: teorētiskās un praktiskās daļas. Teorētiskajā daļā apskatīta komunikācijas loma personāla vadītāja procesā un komunikācijas veidi. Tā kā organizācija sastāv no savā darbībā savstarpēji atkarīgu cilvēku kopuma, tad komunikācija kļūst par obligātu priekšnoteikumu, lai nodrošinātu atsevišķu indivīdu funkciju īstenošanu atbilstoši organizācijas mērķiem. Katra vadītāja darba diena sastāv no daudziem atbildīgiem uzdevumiem, no kuriem lielu daļu nav iespējams veikt bez komunikācijas palīdzības, jo darba pienākumos ietilpst ieplānotas un neieplānotas tikšanās, sarunas pa tālruni, vēstuļu, paziņojumu, vēstījumu lasīšana un atbilžu rakstīšanu. Vairāk nekā puse dienas darbalaika vadītājs ir saistīts ar dažādiem komunikācijas veidiem. Praktiskajā daļā ir intervija, kurā tika intervētēta Jēkabpils Agrobiznesa koledžas personāla daļas vadītāja. Intervijā ir atspoguļots darbs koledžā, un ka komunikācija ir neatņemama sastāvdaļa katrā darbadienā. Caur komunikācijas procesu tiek risinātas dažādas problēmas, kas saitītas ar darbu un veicamiem uzdevumiem. Darba izstrādes gaitā gūtās atziņas formulētas secinājumos un priekšlikumos. Kvalifikācijas darba apjoms ir 39 lpp., 2 tabulas, 6 attēli un 3 pielikumi. Darba izstrādei izmantoti 12 informācijas avoti.

Author of work - Inese Vilcane Labor leader - Mg.oec. Janis Bisenieks Title of work - Personal information and communication systems research and development Jekabpils Agrobusiness College. The object of research - Jekabpils Agrobusiness College The aim qualification - to explore and develop the personnel information and communication systems Jekabpils Agrobusiness College. For as in any organization, the College of communication affects all functions, it is necessary for an organization to develop successfully. Without communication it would be impossible to drive the companies, organizing and coordinating. The qualification work consists of two parts: theoretical and practical parts. The theoretical part discusses the role of communication in the process of personnel manager and ways of communication. As an organization consists of a group of interdependent people in their activities, communication becomes a prerequisite for ensuring the implementation of individual functions of individuals in accordance with the objectives of the organization. Each manager's working day consists of many responsible tasks, many of which can not be carried out without communication assistance, since the duties include scheduled and unplanned meetings, telephone conversations, letters, announcements, reading messages and writing responses. More than half a day worker is associated with different types of communication. In the practical part there is an interview where the head of the staff of Jekabpils Agrobusiness College was interviewed. The interview reflects the work of college and that communication is an integral part of every business day. Through the communication process, various problems related to work and tasks are addressed. The lessons learned in the development of the work are formulated in conclusions and proposals. The qualification paper is 39 pages, 2 tables, 6 images and 3 annexes. Work development used 12 sources of information.
Personal information and communication systems research and development Jekabpils Agrobusiness College.
Keywords: Sabiedrības vadība; personāla; komunikācijas; informācijas; sistēma