Pasaules Tirdzniecības organizācijas un starptautiskās tirdzniecības liberalizācijas ietekmes novērtējums attīstības valstīs - Ābele, Raivis (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs „Pasaules Tirdzniecības organizācijas un starptautiskās tirdzniecības liberalizācijas ietekmes novērtējums attīstības valstīs” analizē starptautiskās tirdzniecības liberalizācijas procesa norisi. Darbs strukturēts trijās nodaļās. Pirmā nodaļa aplūko starptautiskās tirdzniecības teorētiskos aspektus, kā arī to, kādas izmaksas ir nepieciešamas šī procesa norisei un kādas sekas tas atstāj uz dažādiem valsts ekonomikas dalībniekiem. Otrā nodaļa apskata Pasaules Tirdzniecības organizāciju kā vadošo organizāciju tirdzniecības veicināšanas jomā. Trešā nodaļa ir vairāku autoru pētījumu salīdzinājums par to, kā tirdzniecības liberalizācija ietekmē attīstības valstu ekonomiku. Darba nobeigumā veikti secinājumi par tirdzniecības liberalizācijas lomu attīstības valstu ekonomikā.

Bachelor thesis „The impact of World Trade Organization and trade liberalization on developing countries” analyzes the process of international trade liberalization. Thesis is structured in three chapters. First chapter analyzes the theoretical aspects of internationa trade liberalization and the costs of implementing it, as well as its impact on various participants of economy. Secont chapter is decicated to World Trade Organization and analyzes it as the main policy maker of international trade. Third chapter consists of comparison of various economical studies about how trade liberalization affects economy of a developing country. In the end there are several conclusions about the impact of trade liberalization on economy of a developing country.
The impact of World Trade Organisation and international trade liberalization on developing countries
Keywords: Ekonomika